Kaip išlaikyti kintama tarp galios ciklų ...

S

seemanta

Guest
Labas,
Aš naudoju 8052 už mano hobis projektą.
Mano projektas, aš turiu išlaikyti masyvo indeksu, kuriame bus palaikoma sistema tol, kol galios tiekiama į jį.Indeksas bus monotoniška padidinti laiko, tarkim, pavyzdžiui, kartą per dieną.

Tačiau po naujo arba galios ciklą mano programa prasideda ir vėl, ji turi "prisiminti" paskutinės vertės indeksas ir toliau vykdyti nuo šio punkto vėliau.

Kadangi, man reikia rašyti į šį kintamąjį, ji, aišku, negali būti ROM.
Ar man naudoti NVRAM ar panašios baterijos atsarginę kopiją atminties?

Problema yra, tik reikia 2 baitų pločio kintamąjį.Taigi tik 2 baitų, tai verta pirkti NVRAM atminties lustų?Prašome patarti.

linkėjimai,
Seemanta

Manau, kad geriausias sprendimas yra maža EEPROM.Šios dalys yra gerai 100K parašyti ciklų per vieta.Todėl jums reikia naudoti keletą papildomų baitų.Vienas papildomas baitas yra rodyklę arba kompensuoti į dabartinę saugojimo vietą.Tai keisti tik kas 100K energijos ciklą ir bus paskutinis jūsų gyvenime.Kitas papildomas baitas bus kovoti, kiek kartų šis rodiklis vietą buvo panaudoti.Šis padidėjimas su kiekvienu maitinimo ciklą.Naudojant šiuos papildomus bytes ribotas Ciklą įrašymo į EEPROM galima įveikti sistemų, pavyzdžiui, Jūsų, kad reikės tik nedidelių išsaugoti duomenis.

labas,

Galite ieškoti kitos 8051 pardavėjai, kurioje raštu Flash galima Via in Application Programming.P89v51Rd2 yra toks pavyzdys.Atsijungti
S. Rajesh Kumar

Labas,
Jūs galite naudoti 89S8252 turinčios vidaus EEPROM jei jūsų programuotojas gali programą prietaisas arba naudoti nedidelį EEPROM kaip 93C46 išorėje.
Linkėjimai,
Laktronics

labas,

Atsiprašome už per pabrėžęs.89v51RD2 nėra nereikia programuoti per. Ji yra programuojami iš kompiuterio (Via Ru uosto), naudojant Flash Magic programinės įrangos galima rasti nemokamai iš NXP tinklalapyje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back