Kaip generuoti atsitiktinių skaičių PIC?

J

jcding1980

Guest
Labas.

Kiekvienas žino, kaip sukurti atsitiktinių skaičių PIC?Galvoju naudoti laikmatį padidinti kovos ir skaitiklio vertė, aš keletą operacijų įsiropšti kovos vertė.Ar sukelti skaičių atsitiktinių?

Ar kas nors turite geresnių būdų arba idėjos tai padaryti?

Ačiū.

Jūs galite naudoti tam polinom generuoti RND numeris (pradinė vertė visada keisti => kažkas panašaus CRC).

Mr.Cube

Ieškokite čia paprastas pavyzdys:
http://www.dontronics.com/psbpix/random.html

nuoširdžiausi linkėjimai

Interestig požiūris generuoti atsitiktinius numerius, naudojant išorinį "balto triukšmo" generatorius yra pateikta čia:

http://willware.net:8080/hw-rng.html

or just pseudo-random
?

Ar jums reikia realių atsitiktinių skaičių
arba tiesiog pseudo-random?Dėl antruoju atveju galite naudoti LFSR generuoti ilgas seka atrodo panašus-atsitiktinių skaičių.Gera idėja gauti daugiau LFSR nei reikalaujama daug atsitiktiniai skaičiai.Pavyzdžiui, gauti 32-bit LFSR, perkelti ją kiekvienas naujas numeris 32 bitų laiko ir gausite mažą 16 bitų, kaip atsitiktinai.

Pirmą atveju jums bus reikalinga išorinė techninė įranga turi būti prijungta prie Genujos.Check this amžiaus detalės:
h ** p: / / wezm.net / PIC / proj_rand.html

Zaprojektowałem loterijos skaičių generatorius.Galiu nustatyti TIMER1 veikti laisvai ir kada man stumti mygtuką skaitau registruose vertė (nuo 0 iki 65535) ir aš padalinti šį koeficientą siekiant gauti galutinį skaičių norimose ribose, ir parodyti jį rodo.Kadangi kovos niekada sustoja, vartotojas paspaudžia mygtuką, kad nežino arba neturi kontroliuoti apskaitos, nes net skaičiuojant labai greitai.

Labas.

Tiesą kuriančio pseudorandom skaičius yra pakankamas, kad mano kodas.Bet problema yra tai, kaip patikrinti, ar numeriu, yra laikomas gana atsitiktinis?Skelbimas po 3 minučių:Hi rkodaira.

Metodas, kuris naudojamas generuoti atsitiktinius skaičius yra gana panašus į ką aš šiuo metu.Bet ar tikrai atsitiktinai pakankamai?

Kol kas iš mano kodas Manau, kad tai yra gana atsitiktinai.Bet aš tik paimta kelios dešimtys numeris generated.Prašom pakomentuoti.

Ačiū.

jcding1980 rašė:Tiesą kuriančio pseudorandom skaičius yra pakankamas, kad mano kodas.
Bet problema yra tai, kaip patikrinti, ar numeriu, yra laikomas gana atsitiktinis?

IanP rašė:

Interestig požiūris generuoti atsitiktinius numerius, naudojant išorinį "balto triukšmo" generatorius yra pateikta čia:h ** p: / / willware.net: 8080/hw-rng.html

traxonja rašė:Kaip IanP sakė, baltas triukšmas yra vienintelis patikimas šaltinis atsitiktinių reikšmių.
Visa kita yra tikrai ne atsitiktinai.

jcding1980 paklausė:

> Hi rkodaira.

> Metodu, kuris naudojamas generuoti atsitiktinius skaičius yra gana panašus į ką aš> dabar.Bet ar tikrai atsitiktinai pakankamai?

> Kol kas iš mano kodas Manau, kad tai yra gana atsitiktinai.Bet aš tik paimta kelios dešimtys> Number generated.Prašom pakomentuoti.

Hi jc!

Jei manote, kad gamyba būtų kontroliuojama, vartotojas, tai nėra grynai atsitiktinai.Bet aš manau, kad ne žmogaus pupelės gali paspauskite mygtuką, kad gauti norimą skaičių ou suprasti mechanizmą, ar laiko padaryti, kad taip, nes skaičiuojant taip greitai.
Be to, kai jūs padalinti skaičiavimas pagal numerį turiu pripažinti, kad kai kurie numeriai gali turėti skirtingas tikimybes atsirasti, tačiau minimalus skirtumas.
Aš naudojamas šis metodas, nes jis yra paprastas ir nereikalauja jokios papildomos įrangos, nei labai sudėtingas algoritmai programa.
Aš išbandyti savo generatorius ir jis sugeba generuoti visas 0-99 (kai atsiranda pasikartojimų skaičių, tai vėl prasideda, man pateikti vėliavos EEPROM pažymėti šie skaičiai jau sukurtas).

Ką manote išnagrinėti logistikos žemėlapius?kurie cahotic funkcija?gal galite apsvarstyti skirtumą tarp dviejų skirtingų (pseudorandom) žemėlapiai.

tai tik idėja, aš nežinau, ar tai suteikia tikrai atsitiktinius skaičius.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back