Kaip gauti sukabinimo koeficientu tarp rezonatorių?

X

xbtxbt

Guest
Aš sudaryti Matadata-line bandpass Filtrai kurią sudaro keletas sukabinimo 1 / 2 bangos ilgio rezonatorių. Dabar man įdomu, kaip gauti išorinio kokybės veiksnys, kuris keičiasi su šeimininku poziciją eilutės pradžioje ir pabaigoje rezonatorių ir sukabinimo koeficientai tarp viduryje rezonatorių.
Man buvo pasakyta, visiškai bangų simuliatorius duomenis galima extracted.I įdomu, ar kai kurie žmonės žino way.I bus dėkingi, jei kas nors tau.TKS.

i turi tą pačią problemą per.
Jūs turite atsakyti dabar?

Labas

Manau turite apskaičiuojama jūsų sukabinimo koeficientą Q-veiksniai iš normalizuotą filtro koeficientai (G1, G2, G3 .....).or k 23
, between resonator 1 & 2 and between resonator 3 & 4.

Šis būdas rasti sukabinimo koeficientai yra imtis leidžia pasakyti dviejų rezonatorių, viduryje filtro struktūrą, tai būtų k 12
ar k 23,
tarp rezonatorių 1 & 2 ir rezonatorius tarp 3
ir 4.
Dabar, kaip jūs kalbate, galite rasti šių iš modeliavimo ADS kitas CAD.Sukabinimo coefficint tarp rezonatory kontroliuoja du parametrai: plotis sukabintų linijos skyrių ir skirtumas tarp jų.
=ą(f˛ b
-f˛ a
)/(f˛ b
f˛ a
), where f a
is the lower of the two resonant frequencies and f b
is the higher one.

Sukabinimo koeficientas gali būti išreikštas K ij
= A (F ˛ b-f
˛ a)
/ (f ˛ b
f ˛ a),
kur f a
yra mažesnysis iš dviejų rezonansinis dažnis f B
yra didesnis vieną.
, you will see two peaks at two frequencies.

Taigi, pakeitus pločio ir Gab tarp rezonatory ir imituoti S 21,

matysite dvi smailės du dažnius.Jei įterpti į pirmiau lygtis, galima apskaičiuoti sukabinimo koeficientą.Jei nematote dviejų viršūnių, tada jums reikėtų kreiptis laisvesnės sukabinimo prie įvesties ir išvesties,
kas turėtų pakeisti uosto varža.

Tai vieta įvedimo uostų ir ouput uostą, kad nustatyti savo kokybės veiksnius.

Bet tai gali būti gana ilgas, todėl galime suteikti Jums gerų knygų apie šį:

Mikrobangų rezonatorių ir filtrų belaidžio ryšio: teorija, projektavimas ir taikymas Makimoto ir Yamashita.

Microstrip-line Žiedas raktams rezonatory ir jų taikymas dažnių praeinamumo filtrai Mitsuo Makimoto.Elektronikos ir ryšių Japonija, Vol.72, 1989.

Microstrip filtrai RF / Mikrobangų Patenkinami Jia-Sheng Hong & M.J. Lancaster.

Hope this helps arba bent duoti jums geros nuorodos.

Linkėjimai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back