Kaip gauti fazių skirtumas tarp dviejų signalų?

Vietoj dviejų atskirų generatorių galite integruoti vienas generatorius signalo. Iš integratorius produkcija etapą perėjo 90 laipsnių.

Naudojant tik vienas generatorius reikia fazės poslinkio geriausiai su RC integratorius pirmojo ir CR skiriamasis antroje filialas signalo daliklis. Fazių skirtumas arba SHIFT tarp filialų išėjimai yra 90 °. Abu RC konstantos turi būti lygi tikslios fazės skirtumo (gali būti be pamušalo). Idealiu atveju tiek signalo amplitudės allso lygus at-3dB, o T = RC.

[Quote = Borber] Naudojant tik vienas generatorius reikia fazės poslinkio geriausiai su RC integratorius pirmojo ir CR skiriamasis antroje filialas signalo daliklis. Fazių skirtumas arba SHIFT tarp filialų išėjimai yra 90 °. Abu RC konstantos turi būti lygi tikslios fazės skirtumo (gali būti be pamušalo). Idealiu atveju tiek signalo amplitudės allso lygus at-3dB, o T = RC. [/Quote] Aš nesuprantu, kad signalas skirstytuvo paskirtis. Integruojant ir - tuo pačiu metu - diferencijuojant sinusinės bangos gaunate du signalus, kurie iš fazės 2x90 = 180 laipsnių. Arba aš kažką suprastų?

Vienas signalas yra suskirstytas į du skirstytuvo. Pirma filialas tel. pereiti +45 ° ir antra -45 °. Integracija į vieną filialą ir skiriamasis kitų, bet niekada paskleista. Shift tarp filialų yra 90 °. Ir tai yra būtent tai, ko oahsen reikia. Arba aš kažką suprastų? Fazės poslinkio tarp filialų yra dažnio nepriklausomas ir tik signalo amplitudės keičiasi.

Atkreipkite dėmesį, kad RC-CR sprendimas veikia tik fiksuoto dažnio f = 1 / (2 * pi * R * C). Jeigu dažnio pokyčiai, amplitudės ir fazės poslinkio taip pat pakeisti. Integratorius visada turi 90 laipsnių fazės poslinkio, tačiau amplitudė bus pakeisti taip pat.

Fazės poslinkio tam tikros šakos dėl signalų generatorius keičiasi, tačiau fazės poslinkio vieną filialą dėl kitų yra dažnio nepriklausomas ir kad tai, ką reikia.

[Quote = Borber] fazės poslinkio tam tikros šakos dėl signalų generatorius keičiasi, tačiau fazės poslinkio vieną filialą dėl kitų yra dažnio nepriklausomas ir kad tai, ką reikia. [/Quote] O taip, tu teisus! Tiesiog amplitudės pokyčiai priešingomis kryptimis ...

[Quote = Borber] Vienas signalas yra suskirstytas į du skirstytuvo. Pirma filialas tel. pereiti +45 ° ir antra -45 °. Integracija į vieną filialą ir skiriamasis kitų, bet niekada paskleista. Shift tarp filialų yra 90 °. Ir tai yra būtent tai, ko oahsen reikia. Arba aš kažką suprastų? Fazės poslinkio tarp filialų yra dažnio nepriklausomas ir tik signalo amplitudės keičiasi. [/Quote] Gerai, matau, ką reiškia. Nesusipratimas buvo, nes jūs paragino savo filialus "integratorius" resp. "Skiriamasis" - ir tai nėra teisinga! Jūsų tirpalo yra tiesiog vienas RC-Žemo praėjimo ir vienas CR-Aukšto praėjimo.

Juk žemo dažnio yra integratorius ir didelės pass diferentiator dėl tam tikrų dalių savo perdavimo funkcijas, jei norite, ar ne.

[Quote = Borber] Juk žemo dažnio yra integratorius ir didelės pass diferentiator apie tam tikras savo funkcijas perduoti, jei norite, ar ne. [/Quote] integratorius fazės poslinkio ir 90 laipsnių. - Ir RC Žemo praėjimo metodus šiame etape tik infinity (o ne "tam tikras" perdavimo funkcija pati (su neg ženklas) taikoma CR-Aukšto praėjimo Žemo praėjimo yra... tiesiog Žemo praėjimo ir nieko daugiau. Ar jūs sutinkate?

Norėčiau pridėti kelias pastabas. Sutinku, kad LPF yra integratorius ir aukšto dažnio filtrą differntiator tačiau sąlygos trūksta šį teiginį. Trūksta nominali t laiko konstanta filtrą taikomos signalą. Jei laiko konstanta yra labai didelis lyginant su taikoma signalas tada LPF veikia kaip integratorius. Jei laiko konstanta yra labai maža, lyginant su taikoma signalas tada HPF veikia kaip skiriamasis. Bet šį prašymą jie yra lygūs. Taigi niekas negali paskambinti tai kaip derinys integratorius ir diferentiator šioje paraiškoje. Jūs galite gauti tą pačią pamaina 45 ° ir -45 ° LC grandinės taip pat. Tai atitinka 90 ° fazės poslinkio reikalavimus. Gegužės žinau veikimo dažnis, jei jis yra mikrobangų diapazonas tada 4 hibridinių uosto filialas linija gali daryti tą patį.

puikiai [/u] integruoti funkcija negali būti įgyvendinta. Tačiau aš nemėgstu formuluočių kaip "RC Žemo praėjimo yra integator". Ši diskusija yra labai geras pavyzdys nesusipratimų, kurie atsiranda, jei nėra tinkamas tekstas yra naudojamas.

Senų siūlų aš žinau, bet aš ją radau per Google. Taigi, skaitant šią temą integratorius gali būti naudojama fazės poslinkio signalas pastovus 90 laipsnių, tačiau amplitudė bus paveikta. Ar kas nors taip natūra pasiūlyti ką nors CR vertybes forumuose grandinės, aš galvoju Opamp susitarimą su neigiamai grįžtamojo ryšio kaip šis kondensatorius ... esu) (ignoruoti faktines vertes - tai ne mano diagr [URL = http://img232.imageshack.us/i/lpf.gif/]
 lpf.gif
[/url] .... kur fazės poslinkio bus pastovus 90 laipsnių, tačiau amplitudė ne per daug įtakos tarp pasakyti 80Hz ir 5kHz? Ar tai tiesiog taip paprasta, kaip užtikrinti kampe dažnis yra gerai aukščiau 5Khz. stebiu gautame amplitudės sklypas, kad nuolydis prasideda prieš kampe dažnis .... [URL = http://img98.imageshack.us/i/cornerd.gif/]
cornerd.gif
[/URL] Taigi, jei aš sakau pasirinkti 10kHz kaip mano kampe dažnį ... Pasibaigus Darbuotojas taško rizikos (bet aš noriu įsitikinti! ).... tada visi dažniai * bus * reikia nuolat 90deg fazės poslinkio ir dar amplitudės nebus paveikti net iki mano reikia 5Khz?

oahsen, Yra daug būdų, galite tai padaryti su triggerable signalų generatoriaus. Pirmasis pasirinkimas yra analoginis ar skaitmeninis. Kaip ir kiti pažymėjo, kad analoginis metodai turi tam tikrų (bet ne insermountable) problemas. Ar atkreipei dėmesį į gamybos skaitmeninių spragtuką, yra fazės kvadratūrinės? Ji gali būti gana lengvai padaryti su dviem Dtypes ir pradėti 4f ir kaip laikrodis. Todėl produkcija yra labai nicly į kvadratūrinės ir liks, kad taip per beveik bet dažnio diapazonas galite gauti į grandinę (taip arti DC daug MHz). Tai yra rinkinys šiek tiek turiu Mano rinkinys (kartu su FLL dažnio daugiklis), kad manau, labai naudinga, kai sinchronizavimą iki osciliscopes ir mėgsta, kai žiūri į įvairių signalų moduliacija. FLL yra apgauti, kad ji naudoja "Digital" generatorius, kuris yra effectivly DDS lustas bitų.

Atsiprašau man nebuvo aišku, mano paskutinę žinutę - aš tikriausiai turėtų pradėjo naują temą .... Aš nenoriu generuoti fazės poslinkio tarp dviejų signalų ... Aš tik noriu sukelti 90 laipsnių fazės poslinkio į one įeinantis signalas ... garso signalą ... bet nedarant poveikio jo dydį (deja, aš neturiu nei šaltinio kontrolės ).... ty aš tiesiog norite fazės poslinkio visų garso dažnių 80hz per 5Khz 90 laipsnių. Ar mano supratimas teisingas (wrt mano paskutinio post), kad galėtų naudoti šią paprastą grandinės?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back