kaip gauti 10bit ADC rezoliucijos naudojant 8bit ADCs

I

innovation1

Guest
kaip gauti 10 bitų ADC rezoliucijos naudoti (bet koks skaičius) 8bit ADCs tam pačiam įvedimo

Darant prielaidą, kad idealus ADC, ji gali dirbti su 4.Tačiau rimčiausių apribojimas yra ribotas ADC tiesiškumo.Dėl šios priežasties, ji nėra reikšmingas visais paprastai ADC, bet priklauso nuo jūsų tiesiškumo reikalavimus ir ADC specifikaciją, žinoma.

Pridėti šiek tiek triukšmo dėl signalo (amplitudė yra apie 2 ar 3 lsb) ir daug matavimų.Po susumuojant juos apskaičiuoti vidurkį matavimas.Nes kas 8 priemonės Jūs galėsite gauti daugiau bitų rezoliucijos.Taigi, 8 priemonių ==> 1 bit, 64 priemonės ==> 2 bitai ir pan.Linijiškumas yra betther kaip originalaus 8 bit ADC.Šis metodas taip pat žinomas kaip dithering.
Nuoširdžiausi linkėjimai

Aš visiškai sutinku su FVM tačiau abejonių su pauloynski.Stabilty geriau naudojant pauloynski metodas, bet ne Linijiškumas.Tiesinė bus deteorate.Jūsų volatge span nuo 2 skaitmeninės vertės nėra stabili.Aš bandė daug darbo su šiuo metodu.Kaip blueroomelectronics sako eiti į 10 bitų ADC jie pigūs.Naudokite IPS mikrokontrolerių, jau 10 bit ADCs.

1.INL apribojimai negali būti veiksmingai pašalintas dithering, manau.
2.Įdomu, kaip Jūs apskaičiuojama jūsų 8 ^ n statistiką?Turėtų būti, o 4 ^ n su vienodai paskirstytos Dygotać.

Be į matematiką, jei kokiame nors garso signalo įvesties, ji apims įvairias gretimų bitų.Jei vidutinė suma taip pat vidutiniškai tiesiškumo klaidų šių bitų.Prašome perskaityti apie dithering dėl daugiau compreensive paaiškinimą.Aš praėjusiais metais aš padariau grandinės pasiekti 3 bitai dotacijos iš 10 bitų ADC with puikiai tiesiškumo.Po 5 minučių:Ačiū FVM.4 matavimų matematinių prognozuojama vertė gauti 1 daugiau bitų.8 matavimų praktinių numerį.Ir TAIP, šis metodas visiškai pašalina triukšmo.Skaityti daugiau apie paprastus skaitmeninius FIR filtrai suprasti kaip jis veikia (vidutinės technika rūšis labai paprasta FIR filtras).

Citata:Jums taip pat bus vidutiniškai tiesiškumo klaidų šių bitų

Labas,

Yra gera ir sunkiųjų teorija už tai, ką jūs kalbate, - metodas, vadinamas "oversampling".Jei "Google" ji rasite šimtus taikymo pastabas.Visos lustų gamintojai kaip Atmel, IT
ir tt tokie perdiskretizavimą pažymi ir pavyzdžiai.

Tikslus matematinių pagerėjo, kai pridėtinės baltas triukšmas yra 4 ^ n, kur <N> yra keletas naujų bitus.Taigi,
norint gauti 2 bitai reikia 4 ^ 2 = 16 mėginių.Jei naudojate trikampio formos triukšmo santykis galėtų būti pagerintas, net daugiau.

Pridėjus reikiamoje suma triukšmas yra svarbiausia dalis, visą užduotį.There is no problem gauti iš 8-bit ADC 16 ir daugiau bitų, aš asmeniškai atvyko į 14 bitų.

Nuoširdžiausi linkėjimaiParašytas po 4 minučių:Aš pamiršau pridėti, kad galutinis Calc nėra vidurkinimo (daugelis žmonių neteisingai perdiskretizavimą su vidutiniškai).

Taigi, jei norite, 2 bitais daugiau nei jums reikia 16 mėginių, jūs įtraukti visus juos kartu ir pabaigoje suskirstyti rezultatas 4 (ne 16).

4 bitais daugiau reikia padaryti 256 mėginiai ir suskirstyti rezultatas 16

Visiškai sutinku su luben111.Aš bandžiau ne eiti į matematiką.Tik noriu pabrėžti, kad praktinis grandinės, skaičių oversamples visada turi tendenciją būti didesnė nei matematinės prognozuojama vertė.Be to, vidutinės padalijant visada generuoja klaidą jei ne suapvalinti rezultatas, atsižvelgiant į vertę likusiai.

Citata:

There is no problem gauti iš 8-bit ADC 16 ir daugiau bitų

Ar jūs, prašome pasidalinti schema, kaip būtų galima įtraukti į triukšmo signalo.pauloynski arba luben111 jūs galite taip pat akcijų dalį savo Oversampling Kodai (trumpas vieną)

Gerai Thankyou

Ši programa atrodo labai paprasta, kad greičiausiai jūsų grandinės jau triukšmo pakankamai.Norėdami patikrinti tik sklypo seriją rodmenys gaunami nuolat įvesties (ne dėl trumpojo jungimo,
nekeičia įvedimo charakteristikos jūsų grandinės) ir pažvelgsime, kad pamatytumėte, jei jis skiriasi keli bitai.Jei taip jums nereikia jokių papildomų triukšmo.Jei skirtumas yra per maža, pabandykite ištrinti kai kurie filtras dangteliai gali būti naudojami ADC grandinėje (pvz., įvedimas ar Vref filtro dangteliais, ne Vcc atsieti kepurės).Tik jei tai ne rezultatas bandant įtraukti daugiau triukšmo.Šiuo atveju geriau viešai savo grandinė, nes, žinant tai aš galiu būti ne padėti.
Algoritmas labai paprastas:
1 - Ar 64 (ar skaičių norite) mėginiai ir suma juos visus (rezultatas bus 14 bitų ilgio, yra 8 bitai nuo ADC ir 6 dėl susumuojant.
2 - Laikyti baitas 4 mažiau didelių bitų iš susumuojant Rezultatas (jie likusiam padalijimo Jums atlikti kitą žingsnį).
3 - Teisė šikti į susumuojant Rezultatas 4 kartus.Tai atitinka skaidymu 16.Don't forgett signalo sklidimo jei jūsų produkcija gali pasiekti neigiamas vertybes.
4 - Beveik pasirengusios.Jūsų rezultatas yra 10 bitų dabar.
5 - Jei likusi ≥ 8 pridėti 1 rezultatas (tik aplink jį).
Galite suskirstyti į 8 ar kitą vertės norėdami pamatyti kaip jis veikia resuls (ne forgett pakeisti likusiam atitinkamai).

Čia yra išsamus tekstas apie šiuo klausimu http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc8003.pdf

Ačiū už didelę atsakymą.Bet aš rasiu ji daug sudėtinga ir paini.Ar kas nors padaryti praktiškai?Ar grandinės darbo proprely?

Atlikdami veiksmus I `ve paskelbtas anksčiau negali būti paprastesnis.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back