help!

P

Picstudent

Guest
labas
Aš esu pradedantysis su 8051 šeimos controllers.Presently aš Projektai IPS tik.Norėčiau pradėti savo darbą Intel šeimos also.I esu supainioti su daug versions.Kindly vadove man tinkamas kontrolieriui pradėti.Taip pat suteikia man nuorodą į tinkamas IDE ir programuotojas pradėti.Aš plėtros surinkimo tik dabar.Taigi C kiekis negali būti patogu man.

Salam,

Daugelis įmonės dabar išsigalvoti UC remiantis 80C51 architektūros Intel, Atmel, Dalasą ....

Garsiausios UC yra ATMEL AT89CXXXX serijoje.

Galite pradėti AT89S51 (4k flash) arba AT89S52 (8k Flash)
Juos abu ISP (sistemai Programble), todėl galite lengvai programa juos naudojant kabelinis (DB25) su buferio (Paieška EDABoard už AT89S IPT Programuotojas)

Už gerą vadovą ir daug išteklių, eikite į
www.8052.com

Assembler ASEM51, It's good.

Simulator ir Debuger Pinnacle52

Poślę jums nuorodas aukščiau minkštųjų vėliau.

Angl.Amr Achmed

prasidėti 8051 (80C51), kuris taip config.
>> 16 bitų addressbus
>> 8 bitų duomenų autobusu
>> 4 IO uostai
>> 4K vidaus ROM
> 128 baitai atminties

Nurodyti: 8051 mikro-kontrolieriaus iki KENNETA AYALA
Ir taip pat INTEL VADOVAS rasti Intel
Interneto svetainė

51 cpu besiskiriančių nuo pradinio 31 pirmoji mikrokontrolerów.
Yra daugybė gamintojų. Bet tik skirtumo yra suma atokiais ..Pavyzdžiui, kai kurios iš jų 2 laikmaèiai kitiems 3 kitų net 1.
Kai turi vieną UART keletas net 2.Kai kurios turi vidaus FLASH kitų turite pateikti jai sąskaita naudojant I / O pins ..
Kai kurie greičiau nei kitos Šiuo metu kai kurie vykdomi 100Mhs ir RISC procesorių ..Aš net žinau vieno gamintojo Kanada, kad yra versija 51 su PLŪDURIUOJANTIEMS PUNKTAS vieneto !!!!!!!!!
Šis dienų galite sukurti savo versiją 51 .. Yra daug synthesizable nemokamai šerdys
Vienas dalykas, jie visi turi commun yra instrukcija nustatyti adresas erdvėse.Tai reiškia, kad jūs naudojate tą pačią programinę įrangą ..Aš rekomenduoju jums gauti KEIL yra daugiau ar mažiau standartinės de facto ir insdustry ..

Sveiki atvykę į 51 pasaulio .. (no big deal)

eltonjohn rašė:

51 cpu besiskiriančių nuo pradinio 31 pirmoji mikrokontrolerów.

Dėl savo patirties, galite pradėti su 8031, 2051,
ir tt Jie yra daugiau tiesiog.Tai turėtų būti gera pradžia iš šių lustų.

Atsiprašome ME ...Bet kai i buvo INTEL į 1988 -1991 mes vadino jį mikrokontrolerów.Taigi tikriausiai pavadinimas stick man ..Nenuostabu
ir dar visiems, dabar senas INTEL duomenų lapas visi jie sako MICRONTROLLER ...Įdomu, jei galvoti daugiau senųjų 8085
Bet kaip galite skambinti kaip norite yra OK su manim!

Čia yra vienas iš tų senųjų dataheets
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

eltonjohn rašė:

Atsiprašome ME ...
Bet kai i buvo INTEL į 1988 -1991 mes vadino jį mikrokontrolerów.
Taigi tikriausiai pavadinimas stick man ..
Nenuostabu

ir dar visiems, dabar senas INTEL duomenų lapas visi jie sako MICRONTROLLER ...
Įdomu, jei galvoti daugiau senųjų 8085

Bet kaip galite skambinti kaip norite yra OK su manim!Čia yra vienas iš tų senųjų dataheets

gerai, ką aš norėjau paaiškinti, newbie, kad CPU 51 vis dar tos pačios ..ir periferinės ir atminties yra tas, kad pakeisti versija versija CPU Išoriniai atminties = MCU
atveju iš 51 visos versijos tokios pačios CPU!kurios keitėsi nuo pradinės 31 pirmoji pasaulyje mikrokontrolerów!....

eltonjohn rašė:

gerai, ką aš norėjau paaiškinti, newbie, kad CPU 51 vis dar tos pačios ..
ir periferinės ir atminties yra tas, kad pakeisti versija versija CPU Išoriniai atminties = MCU

atveju iš 51 visos versijos tokios pačios CPU!
kurios keitėsi nuo pradinės 31 pirmoji pasaulyje mikrokontrolerów!
....

Labas,

Aš nenoriu daryti Polemic paštu, bet aš sutinku su eltonjohn.

Mano mokymo etape (~ 20 metų .... sig!) Intel ir 8051 šeimos buvo pateiktas pavadinimas mikrokontrolerių.

Skirtumas buvo numatomą objektą ne į harware konfigūraciją.

Į mikrokontrolerio apibrėžimas buvo naudojamas nustatyti procesoriaus skirta įterptųjų programas.

Skirtumas aparatūros konfigūracija buvo padaryta turima technologija ir 80.

Į 8051 buvo užmaskuotas MCU (gamybos planuotas MCU buvo tiesiogiai INTEL su kliento kodą).

Jei klientas gamyba buvo skaičiaus nepakanka dėl užmaskuotas gamyba buvo du variantą.
Pirmasis buvo 8031 su išoriniu EPROM.
Į secon brangią 8751 (langų trinioji versija), kad buvo dalelė į Flash MCU šių dienų (naudojamas kodas plėtra).
Žinoma, tai buvo 8751 OTP (vieną kartą programavimas) versija (vidaus EEPROM be lango), kad vis dar šiandien.

Visi tipo vidaus kodą MCU gali būti naudojamas su išorės EPROM arba Ozo kodas arba barana išplėtimus.

O jūs mane atgal kai kurie atsiminimai ..Kadangi labai jaunų inžinierių. Maždaug 1985 mes sukūrėme Minitel terminalas mano gimtoji PRANCŪZIJA, ir mes nusprendėme eiti į (8k) Maskowy 8031 ..Išlaidas, maskowanie mokestis buvo labai prieinamą apie
10000 $ (JAV dolerių iš šių dienų).Ir kartu mes užsisakyti 10K vienetų ..Tačiau pastaroji mes atrado kodas KLAIDA, mes dėžės ir dėžės šių critters ir naudoti juos ..ir prisiminti vieną kartą spędziliśmy Po integruoti jas į sieną tik apdaila !!!!!!! jajajaj

ir taip pat turėtų nurodyti šių dienų jūs did't turi simuliatoriai šiandien
ir emulatorów buvo labai brangus ..
Linkiu Jums priminti INTEL atėjo su trinioji kad turėjo Multiplexer (373)
įterptosios viduje ..

labas
Ačiū visiems už informatyvų diskusija ir aš labai džiaugiuosi, kad mano pranešimas atsitikti sukelti labai rimta diskusija, kurios kaina daug atsižvelgiant į besikeičiančius kartų mūsų senas geras controller.Atmel labai Pisk ir lengvai prieinamas mūsų area.So aš esu planuoja pradėti kad controller.I buvo galima surinkti arba vietoj parsisiųsti surinkėjai ir programuotojai ir that.But mes jokio IDE Atmel perdirbėjai kaip MPLAB už Picmicros?
Kalbant mikrokontrolerių Vs Mikroprocesoriai diskusija nuo naujokai požiūriu aš manau, kad 8031 yra labiau mikrokontrolerów nei procesorius, nes kaip ir už defenision mes visos minimalios periferinės, tik programoje memmory yra absent.So prietaisas appraoaches ir "formą", pavesti valdytojas, nuo procesoriaus.
Dėkojame už info.
CU

Uhmmm ..Kadangi 51 yra toks senas mikrokontrolerów, tai gerai sustiprins architektūra. Ir įvairių gamintojų nėra stumiant jį kaip savo architektūrą, tai jos nereikia ..Taigi gerai stablished programinės įrangos kompanijos, kad parama labiausiai dėl skonio šio lusto ..Kiek aš žinau, tik IDE, 51, kad visų pirma gamintojas siūlo yra vienas cygnal ir vieną TRISCEND. (Cygnal pasikeitė pavadinimas latetly) Taip yra todėl, kad šį aromatą 51 kartu su tiek daug periferinės, kad jie nori
, kad būtų lengva programa.Abu lustai patenka dabar naują kategoriją. Jie CSoC (konfigurowalny sistema luste) ir vis dar yra pagrįstos senosios Intel CPU ..bet dėl naujų daugybę periferinės įrangos, jiems reikia geresnio IDE.Todėl Jūs, o eiti į profesinę programavimo aplinkoje kaip KEIL arba Archemides.Paprastai šių bendrovių paramos labiausiai į skonių iš 51
Į Triscend tikriausiai yra sudėtingas visų 51 dariniai ji net yra DMA, ir galima daryti bankininkystės iki 16Mbytes taip pat yra FPGA!
Į cygnal, kita vertus, yra daugiau mišinio signalo orientuotas. Ir ji ateina su Vey galinga 51 copmpatible RISC šerdies pajėgi kai kuriose versijose iki 50 ~ 100 mips i just got pavyzdžių naujų c8051F320 ji USB visiškai integruotas! ..ans yra nedidelis
Man patinka daug programavimo abiejų šių lustų ..mažas cygnal leidžia man spręsti pagrįstų sudėtingų dizaino labai mažai komponentai.
pažvelgti į tuos 51 Lietuviškai produktus. dėl tam tikrų priežasčių i
don't do 51 su ATMELS!.. o gal ir nereikia!
Bet kuriuo atveju,
tai kodėl 51 architektūra yra tokia didelė yra daug konkurenciją ir naujoves.

į cygnal dabar silab:
http://www.silabs.com/products/microcontroller/
į triscend dabar Xilinx
www.triscend.com

Jums gali būti teisę apie 8031 vadinama MCU dėl on chip periferiniai, manau, mes visi turime idėją skirtumas tarp MCUs ir CPU.
On-chip periferiniai įrenginiai gali būti pakankamai apibrėžti kaip MCU.
Šiandien dauguma 8-bit įtaisai turi chip programos atminties, tačiau kai kurie vis dar naudoja išorinį ar Flash ROM programa atminties (mpu).

Renesas (anksčiau Hitachi ir Mitshubishi) gamina daug populiarių 4 -, 8 -, 16 - ir 32 bitų šeimoms.Renesas tiek daro mikrokontrolerių ir micorprocessors.
Taigi gali būti trijų tipų
CPU
Mpu
MCU

Mpu naudojamas įterptųjų perdirbėjai, o procesoriaus naudojami kompiuteriai.
Kai jie paminėti mpu ir MCU po vieną, jie ją vadina mikrokompiuteris.
Renesas: http://www.renesas.com/eng/products/mpumcu/index.htmlhttp://www.mindbranch.com/listing/product/R97-469.html
Citata:

vs.
Į Cahners In-Stat grupė mano, kad neatitikimas Embedded mikroprocesoriai yra dabartinis apibrėžimas yra mpu
vs
and in the disappearance of MPUs as cores inside large systems-on-chip that may be proprietary or reported as ASIC or DSP devices.
yra MCU (turi nelakiosios atminties luste)
ir išnyksta MPUs šerdims viduje didelių sistemų ant lustą, kuris gali būti nuosavybės arba pranešama kaip AGRINDINĖS ar DSP prietaisai.
Šioje ataskaitoje pateikiamas mpu pardavėjas rinkos dalys ir rinkos perspektyvos CPU ir įterptųjų MPUs 1999 kalendorinių metų.

ftopic78452.htmlŠi svetainė yra C programavimo ebook už 8051 mikrokontrolerio šeimos.

Prašome žiūrėti

MANO ---!!!!!!!!!!Ačiū ME nežinojo apie TRISCEND pasitraukimas iš verslo!tai sakinys reikiamoje ten ..

IS A BAD DAY FOR ME.!nes ir buvo patarėju kai TRISCEND pradėjo ir bandė pakelti $ 9m ir jie gavo $ 20M iš Panasonic investuoti grupės ir padariau pristatymą apie tai, kodėl tai buvo NICE TECHNOLOGIJOS, ir taip pat buvo vienas iš jų pirmą CUSTUMERS ...TRISCEND niekada atėjo VISUOMENĖS ..iki to laiko jie norėjo padidinti įmonės vertę ..Pasaulis buvo kitoje vietoje.Xilinx buvo tik gavėjas nes ingineers, kad susimąstai TRISCEND buvo Xilinx uciekinierów ..

Berniukas ...mano Healey nebėra dabar TRISCEND
šis pasaulis tikrai sucks!Please
don't Plius kad atsigavimas JAV ..it's just Bull ..!

eltonjohn rašė:

TRISCEND niekada atėjo VISUOMENĖS ..
iki to laiko jie norėjo padidinti įmonės vertę ..
Pasaulis buvo kitoje vietoje.
Xilinx buvo tik gavėjas nes ingineers, kad susimąstai TRISCEND buvo Xilinx uciekinierów.

ME rašė:

Jei Jus sudomino CSoC reikia patikrinti Cypress, jie turi labai įdomių SoC su 8051 core.

Cypress jiems skambinti: Programuojama System-on-Chip (PSoC), kuris yra prekinis ženklas.

Abi CSoC ir PSoc yra System-on-Chip, tik su skirtingais pavadinimais.

Cypress taip pat turi keletą savo plėtros Įrankiai šių žetonų.

Šis Cypress PSoC's areavailable USB visiškai integruota ir yra geros Mišriam signalo projektavimas kaip Silicon Laboratories (cygnal).

www.cypress.com.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back