Hard nerandate ADC-FIFO-USB problema

S

Sobakava

Guest
Aš keistą problemą su savo duomenų rinkimo valdybos ...

Žiūrėkite areštas grafika, kuri rodo, įgytas
5.000 pavyzdžių.Yra keletas spindulių (atrodo periodinis) ne
Atrinktų signalas ...Nuokrypis nuo spindulių originalas
signalas 256.512.768 skaitmenų ...

Šis signalas generuoja funkciją generatorius, maždaug
1kHz laikotarpis ...Aš padidėjo, o sumažėjo laikotarpį, ta pati problema
yra

Signaliniai atrinktų su 12bit ADC 25MSPS, tada jis pereina į FIFO,
aš jį perkelti į kompiuterį ...

Dabar aš nežinau, kas vyksta, yra kažkas negerai bent vieną iš šių etapų:

-Sampling by ADC
Rašymas-skaitmeninių 12bit duomenis FIFO
-Reading saugomus duomenis iš FIFO
-Duomenų perdavimo PCSistema gauna ~ 5000 mėginių ir pastoviai rašo į FIFO, tada, kai kompiuteris nori skaityti, tai skaito ir siunčia FIFO turinys ....

Tai įdomu inžinerinių problemų, pasakykite man, kas galėtų patikrinti pirmasis "rasti šaltinio problema"?

Linkėjimai
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungęs, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Labas,
Jis maight būti įmanoma, kad jūsų sistema appers problemų, tokių kaip žemės šoktelėti ir jungiamieji triukšmo.Ar naudojatės 4 sluoksnis Board (2 signalai, 1 GND plokštumos ir plokštumos, 1 elektros energijos)?Jūsų komponentai yra atsieta nuo gamybos artimiausią tinkamą kondensatoriai (savarankiškai rezonansinis dažnis didesnis nei kelio dažnumas)?Ar naudojate atskirai analoginiai ir skaitmeniniai grandynai (tai yra privaloma ADC sistemos)?Jei galite, PM man PCB, I'll take pažiūrėti (protel arba OrCAD).

Mėginių ėmimo dažnumas yra ne toks didelis (<5 / 10 MHz), aš bandžiau 3MHz pat, įvesties signalas yra kelių kHz ...
Manau, by-pass dangteliai dedami gerai / nepakankamai.Deja, tai nėra daug sluoksniu, ji yra dviejų pusių padengta skylė PCB ir aš padengta GND tiek iš apačios ir viršaus sluoksnį ...

Kadangi jūs negalite patikrinti ADC konvertuoti duomenis tiesiogiai, pirmiausia patikrinkite, ar iš PC ir appraoching ADC žingsnis po žingsnio, kaip jūs sąrašą.

Labas,
Paprastai, ADC sistemos yra labai griežti apie analoginių ir skaitmeninių grandinių atskyrimas.Visi analoginių grandynų turi būti varomos kartu su analoginių Vcc GND ir analoginių ir skaitmeninių grandinių - tas pats - skaitmeninis Vcc ir skaitmeninio GND.Į vieną tašką, šie abu analoginiai ir skaitmeniniai elektros laidai turi būti surišami.Jei surišami visus Vcc-S ir visus GND-ai nesvarbu, jei jie yra analoginis ar skaitmeninis, mano nuomone, yra ta, kad nėra nieko galite padaryti.Triukšmo nėra nustatytas mėginių ėmimo dažnumas, kurie gali skirtis, ji teikiama pagal dažnumą, susijusios su perėjimo laikas skaitmeninius signalus, kurie yra santykinai pastovus kiekvienos loginiai įtaisai šeima.

Manau, kad toks blogas įžeminimo sukeltų triukšmo signalą, bet manau, kad mano problema yra kai kurie vynai, kurie turi įtakos 1-2 significiant bitų ...(bit8, Bit9 ir tt)

Aš naudoju AD0801U / D converter ir CY7205 25ns FIFO.ADC laikrodis ir rašyti laikrodžio FIFO generuoja mano CPLD nuo paties įėjimo laikrodis.Jeigu yra blogai suderinti ir ADC ir FIFO laikrodžiai kraštai, šis etapas klaida gali būti apibendrinti ir padaryti klaidų, kai konkretų tašką tada aš galiu būti grąžinta tik po etapo eilės ...
Tai galimybė, bet aš negaliu suprasti tai įmanoma, o laikrodžiai generuojamas iš to paties šaltinio ...
Tai yra tik problema su mano sistema dabar, jei galėčiau rasti problemos šaltinį, I'll try to fix it ...

thanx for your help,

vis dar laukia rekomendacijų ir nuomonių ...

ji gali priklausyti nuo dauginimo laiko visų savo duomenų bitai ...Iš tikrųjų, kai baitas, nustatantis pati prieš savo FIFO, tai sinchroninės į mėginių ėmimo dažnumą ...bet jūs dėl perskaičiuotos vertės palei takelius vėlinimo ...jums reikia įterpti į laikrodžio FIFO arba vėlavimo / ir pabandyti sutrumpinti savo duomenis bitų trasos jūsų PCB ...

Kažkas jums gali bandyti tai, kad lygiai tokio pat ilgio visiems jūsų duomenų kelio tarp bitų ADC ir FIFO ..

Be to, pabandykite ieškoti atrinktų duomenų apimtis yra apie nužudė norma kraštai idėja ...ji galėtų būti įmanoma, kad jūs turite kondensatorius parazitas, kad daro jūsų kraštai ramioje turas ir lėtai būti trigged ne laiku ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back