L
lambdaanttech
Guest
Sveiki visi, noriu dizaino Franklin antena nuo PCB medžiaga. Pirmiausia aš sukurti su NEC pagrįsta skaičiuoklė gauti varža ir radiacinės modelio antena. Vėliau aš masto modelis, nustatantis nuo laisvos vietos FR4 substratas. Kiek aš žinojau, greičio koeficientas yra apskaičiuojamas kaip 1/sqrt εr. VF vertė buvo 0.466. Po frezavimo iš antenos Aš kai lauko stiprumo bandymas palyginti 2 elementas Franklin antenne palyginti paprasta išskaidyti dipolis. Split dipolio turėjo daugiau naudos tada Franklin ... Matavimo ir skaičiavimo ir perdaryti antena nebuvo išspręsta mano problemas. Galiausiai aš paėmė 2 vnt FR4 juostelės PCB, kad dipolio ir išmatuotas rezonansinis dažnis apie VNA. Aš sužinojau, kad taip, kad mano apskaičiuojamas VF dėl FR4 buvo neteisingas. Remiantis mano matavimus VF veiksnys FR4 turėtų būti 0,84 - 0,86. Paieška kai formules neto, kaip apskaičiuoti VF veiksnys iš kurių dielektrinė konstanta nebuvo išspręsti mano problemą. Lyginant mano apskaičiuojamas / išmatuota VF faktorius, su AppCAD skaičiavimai patvirtino, kad VF veiksnys buvo teisus, bet aš nežinau, kaip jį apskaičiuoti. Ar kas nors padėti man apie formulę VF veiksnys iš kurių dielektrinė konstanta dėl PCB. Dėkojame, Kenny