GLCD sąsaja, padarytais pic16f876a išeities kodus labai reikia!

• Thread starter Manonsilvermount
  • Start date
M

Manonsilvermount

Guest
Hi guys,

Esu naujas su GLCDs, bet buvo gera patirtis su 16x2 LCD.I'm using pic16f876a ir yra prijungtas duomenų autobusas GLCD į PORTB, 0-7 ir kontrolės bitų GLCD į PORTC, 0-5, GLCD kontrasto koregavimas yra tinkamai nustatytas.

Can someone help me su Asamblėja kodas sąsajos su juo.

Thanks guys!

Fred

Labas!

Man reikia šiek tiek daugiau informacijos siekiant padėti jums.
Kokios LCD?(Žinau, grafikos, tačiau tai, kas yra duomenų valdytojas, kas
yra sąsaja (lygiagrečiai? 3 Wire SPI? 4 Wire SPI?).
Aš žinau, kad už simbolių rodo sąsają nekeičia daug, bet
grafinį monitorių, tai labai įvairi, priklausomai nuo valdiklio
Maker.
Pavyzdžiui, mes turime mažas spalvotas LCD čia:
http://passworld.co.jp/ForumMSP430/viewtopic.php?f=2&t=156
kurių vairuotojas buvo parašyta.
Dabar Specifikacijos šiek tiek pasikeitė.Vairuotojo pasikeitė nuo Sitronix į
UltraChip.Rezultatas yra tai, kad vairuotojas turėjo būti visiškai perrašytas, yra
net ne vieną eilutę iš fizinio sluoksnio, kurį galima pakartotinai naudoti.
Tai buvo mano darbas šiandien.

DoraParašytas po 19 sekundžių:Labas!

Man reikia šiek tiek daugiau informacijos siekiant padėti jums.
Kokios LCD?(Žinau, grafikos, tačiau tai, kas yra duomenų valdytojas, kas
Maker.
Dabar Specifikacijos šiek tiek pasikeitė.Vairuotojo pasikeitė nuo Sitronix į
UltraChip.Rezultatas yra tai, kad vairuotojas turėjo būti visiškai perrašytas, yra
Tai buvo mano darbas šiandien.

Dora

Hi Dora!

Ačiū už atsakymą.
tai TS12864A-2 su NT7107 valdiklis su 8bit lygiagrečių duomenų magistralės.Turiu 2 lapeliai (pridedama) ir ją su differernt instrukcijų rinkinius, kurie suglumino mane.

Jūsų patarti yra labai gerai vertinama.
Fred

Doraemon rašė:

Labas!Man reikia šiek tiek daugiau informacijos siekiant padėti jums.

Kokios LCD?
(Žinau, grafikos, tačiau tai, kas yra duomenų valdytojas, kas

Maker.

Dabar Specifikacijos šiek tiek pasikeitė.
Vairuotojo pasikeitė nuo Sitronix į

UltraChip.
Rezultatas yra tai, kad vairuotojas turėjo būti visiškai perrašytas, yra

Tai buvo mano darbas šiandien.Dora
Parašytas po 19 sekundžių:
Labas!Man reikia šiek tiek daugiau informacijos siekiant padėti jums.

Kokios LCD?
(Žinau, grafikos, tačiau tai, kas yra duomenų valdytojas, kas

Maker.

Dabar Specifikacijos šiek tiek pasikeitė.
Vairuotojo pasikeitė nuo Sitronix į

UltraChip.
Rezultatas yra tai, kad vairuotojas turėjo būti visiškai perrašytas, yra

Tai buvo mano darbas šiandien.Dora

Labas,

Pažvelgus į du lapeliai, galima jį greitai, instrukcijas, atrodo vienodi, išskyrus kai jie perkėlė R / W kolonėlių.

Attatched failas yra 18F surinkėjas, kuris turėtų suteikti jums gera idėja, kaip jį naudoti 16F.
Taip pat galite simuliatorius failo parodyti, kad jis veikia.
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungęs, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Gerbiami WP100,

tai buvo viskas, ką reikia, ir jūsų pagalba buvo ryškios šviesos tamsoje.

ačiū!
Fred

Hey draugui I'm from Ecuador, I can't download šią failus, yra galite siųsti bylas?
mano el paštas yra rochisjc (at) hotmail.com Thank you

Labas,

Failai atsisiuntė tik dabar ok ...?

Atsiuntė jas jums per šiame forume PMS - jums reikia nemokama programa, kaip WinRAR spausti juos.

Kokią versiją Proteus buvo naudojate?Jis neveikia man sukelti Turiu seną versiją.Skelbimas po 3 valandų 33 minučių:OKI got it dirbti su Proteus.Visi PIN konfigūracija informacija yra ASM failą padaryti schematiškai.

Bet mano IPS programuotojas nenori įkelti HEX failas.Ji suteikia FUSE klaida, linija 372: 0100010008F6

Any thoughts what's problem?

Labas,

Kuris pic programuotojas naudojate?

Montuotojo yra koduojami 18F4520 chip - Ar jūs naudojate tą pačią ar kitą lustą?Tai. HEX failas aš ant demo, nėra tikras, ar jis buvo sukurtas, kad nuo tikslaus surinkėjas / versija, bet labai artima - tai įkelti į savo programuotojas?
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungęs, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Ne jis vis dar kelia panašių klaidų.
I'm using Micropro.Manau, kad iš Micropro problema ir šios šeimos mikrokontrolerių, kad netelpa.Yra šiek tiek pasikalbėti apie šį kirsrus forumas.Manau, ten buvo keitimo programa, tai naudoti savo programuotojas.I'll try to find it.

Actually I'm going to priimti šį kodą į skirtingas mikroschema vistiek todėl turėtų būti t problema.

Tai labai lengva skaityti ir gražiai parašyta kodą.Ačiū.

Labas,

Nėra susipažinę su Programuotojas - kitsrus padaryti keletą variantų?

Kodas aš padariau tik programą į 18F4520 Chip - jūs bandote programa jį 16F lustą?

Jei norite naudoti ją vieną 16F lustas yra atgal į pakeitimus, būtinus, kad būtų daug darbo.

Kitsrus yra sena istorija.jie neturi jokių programuotojų šiandien.Kita programa aš kalbėjau apie nebuvo sukurta kitsrus, bet ir trečioji šalis.Radau ją ir ji vadinama Warpdiy.Atrodo, kad apkrova HEX gerai, bet aš ne lustas išbandyti jį.
Taip aš pasirinksiu 4.520.

Bandžiau surinkti šį kodą į 16f887 HEX failas.bet jis man loooot klaidų.Manau, kad tai nebus lengva.

Bet mintis, kokie yra pagrindiniai sunkumai?887 turėtų būti gana panašus į 4.520?

Labas,

Na tai shoulld būti įmanoma, tačiau atsižvelgiant, kad jūs esate pradedantysis manau, kad gali būti šiek tiek daugiau nei galite kramtyti tuo momentu.

Pagrindiniai dalykai sureguliuoti yra configs ir generatoriai, RAM atminties paskirstymas ir visų bankų komandas reikia įtraukti, be kitų, smulkesnių dalykų.

Kita problema yra ta, kad jei norite, kad realus naudoti glcd tuomet jūs norite išsaugoti Bitmap vaizdus ir įvairius šriftus programos atmintį - tai yra gana ribotas dėl 16F diapazone - 18F4520 buvo daug, net daugiau 46LF20 plius IIT galima paleisti 3v3 yra geros sąsajos su modernių SPI 3v3 glcds.

Galbūt verta pagalvoti apie atnaujinimą savo rinkinys Pickit2 programuotojas, būtų galima teigti, ne iš tikrųjų Microchip viena nors kiti klonai arba DIY yra aplink - kad bus padengti visi lustai jūs tikriausiai norite naudoti labai ilgai, o taip pat siūlo papildomas priemones, pavyzdžiui Debugger ar loginis analizatorius ir tt

Sienna aš jį: D
I got it working, turi pripažinti, tik Proteus iki šiol.Tikiuosi, kad ji veikia realiai pats per.
I got it inicijuoti, užpildyti ir aiškiai parodyti, taip pat parodyti 8x6 ir 16x12 šriftus.
Bet vis tiek kai kurių klausimų
K1:
Kaip aš galiu rodyti šriftus, kurie yra ne 8, 16, 24, 32 ...dots didelis?Jūs galite rašyti vertikaliai 8 bitų vienu metu.Pavyzdžiui, aš noriu, kad būtų rodomas simbolis, yra 10 pikselių aukščio ir aš rašyti pirmą viršutinio 8 bitų šriftų, tai yra daugiau 2 eilučių, bitų, reikalingų užbaigti pobūdžio.Tada turiu skaityti mažiau 8 bitai ir pridėti 2 mažesni bitai šrifto šią reikšmę ir tada rašyti?
Aš negaliu tiesiog parašyti mažiau 2 bitai, nes kai kurie iš jų gali būti naudojami kai kitą požymį žemiau.tiesa?

Q2:
Įvyko internetas stabdys, o aš rašyti savo kodą, kad aš turėjau suprasti tai out my self.Vienas iš dalykų, I couldn't figure out buvo, kaip skaityti lenteles panašus į šį:
Kodas

BP 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 32 / ->

BP 0x00, 0x00, 0x4F, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 33 / ->!

BP 0x00, 0x07, 0x00, 0x07, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 34 / -> "

BP 0x00, 0x14, 0x7F, 0x14, 0x7F, 0x14, 0x00, 0x00, 35 / -> #

BP 0x00, 0x24, 0x2A, 0x7F, 0x2A, 0x12, 0x00, 0x00, 36 / -> $

.....

Labas,

Thats gera žinoti, kad you got it working OK.

Kalbant Parodyta skirtingo aukščio šriftus Taip pat galite rodyti bet kokio dydžio, bet jos iki jums jį kontroliuoti, kaip matote.

Kad demo kodas buvo parodyti, kad tai galima padaryti surinkėjo ir buvo laikomi kuo paprasčiau, jei norite atlikti kitų dalykų ten tikrai reikia suprasti, kaip visų kodas veikia kartu, tuomet jūs galite keisti dalykų, kuriuos norite juos .

Taip, 16F lustai gali vairuoti glcds, bet tai užtruks daug darbo perskaičiuoti, kad kodas, taip pat galėsite greitai paleisti, kurio ieškai daug problemų, nes glcd įprasta su visais savo šriftus ir rastrai naudoti atminties - daug Pagrindinė priežastis 18F lustai buvo naudojami.

16Fs palaiko db direktyvas, žr MPLAB padėti, Mpasm skyriuje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back