Gedimams bendrauti tarp MCU į MCU naudojant USART

N

nishal

Guest
Sveiki Draugai,
Aš besivystančių kompiuterio programa, kuri kontroliuoja 5 svarstyklės metu.Taip pat sukurta sąsaja laive naudojant IPS 16F877A kuris priima komandas iš kompiuterio programinę įrangą ir atsakys atitinkamai.Ši sąsaja valdyba užklausą svorio informaciją weighscale (MCU = AT89XXXXX) apie komandų prašymą iš kompiuterio programinė įranga.Sąsajos plokštė yra bendrauti su kompiuteriu per USART aparatūros ir programinės įrangos USART į weighscale tiek 9600,8 n, 1.Viskas veikia puikiai, jei weighscale ir sąsaja laive veikia skirtingų energijos tiekimo bendrą pagrindą.Bet nepavyksta bendrauti su weighscale, kai prijungtas prie paties maitinimo bloko.Tačiau sąsajos laive veikia gerai.Aš bandė maršrutą per max232 shorting txout (pin 14) ir rxin (pin 13) be sėkmės.Maitinimo transformatorius 2 vairo ir susijusias su nepriklausoma 5V reguliatorius ic tiek lentų.

Prašome pasiūlyti sprendimą.

Thanks in advance.

Nishal

Tai gali būti susiję su labai nemalonu žemės kilpa iš kompiuterio į HW per žemės RS232 kabelis.
Įsitikinkite, kad elektros energijos tiekimas yra prijungtas prie pat sienos lizdas su kompiuteriu, kitu atveju (rekomenduojama), naudoti ir argumentuotų kištukas / lizdas vienas iš jų.

Arturas

Ačiū Arturas, aš bandė kaip siūloma dar tą pačią problemą, Apie analizuoti weighscale tarybos, valdybos, atrodo, yra izoliuotas nuo bendro pagrindo.Jei prijungti tiesiogiai prie weighscale MCU žemės weighscale rodo "perkrovos".

Ačiū

Nishal

Sunku būti tikri ko kai žinant tiek mažai apie savo nustatymus, bet atrodo man, kad jūsų problema yra susijusi su kintamomis žemės / signalo lygius / žemės vyriai.
I
don't really suprasti, kaip jūs prijungta sąsaja tarybos masto be bendros žemės (Return).Jei naudoti tam tikrų izoliuotų Transceiver (pvz. RS422, optocoupler tt), jums reikės bendrą pagrindą visą komunikacijos grandinę,!
Štai keletas kitų dalykų aš ieškoti:
- Galios masto ir sąsajos laive nuo akumuliatoriaus, siekiant veiksmingai panaikinti galimą žemės / žemės kilpa klausimu;
- Patikrinti, kad signalo lygiai atitinka ir naudojimo lygio keitiklių, jei jie nepateikti.

Arturas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back