Galios stiprintuvas su BJTransistors

A

albus

Guest
[URL = http://www.imageupload.org/?d=6DB894EF1]
thumb_45767.jpg
[/URL] virš grandinių, kaip manoma, būti push-pull stiprintuvas ir aš turėtų rasti dc srovės tranzistorius Vout = 0. Bet aš tiesiog negaliu to padaryti. Pagal mano skaičiavimus Q7 ir K6 turės tą pačią kolektoriaus srovės ir todėl Q5 taip pat turi tą pačią kolektoriaus srovės (žinoma tai, suderinimo išėjau iš netauriųjų srovės). Taigi, jei Q5 į priekį esant aktyviai veiksenai, tada Q2 yra ribinis ir nuo Vout = 0 K1 taip pat bus atkirstas. Dabar yra prieštaravimas K1 negali būti nukirpimas nes Q5 į priekį aktyvią veikseną. Aš kažko trūksta čia?

Na. . . . . Kai nėra įvesties signalo Vsin = 0, Vout = 0 tai reiškia, kad Q1 ir K2 yra aktyvią veikseną. Q4 ir Q3 yra Darlington poros, tačiau šiuo atveju suteikti 2Vbe kuri suteikia K1 ir K2 šališkumo punktas ir nurodyta šališkumo punktą aktyvus. Dabar, kai Vsin padidinimą ar vyksta teigiami. . . VEB iš Q5 mažėja. . . taip K1 mažėja ir K2 didėja. IE1 mažėja ir IE2 didėjimą, Srovė, tekanti fron Rl ir neigiamos įtampos. Dabar, kai Vsin sumažėja arba vyksta neigiami. . . VEB iš Q5 didėja. . . taip K1 didėja ir K2 mažėja. IE1 didėja ir IE2 sumažėja tiek, Srovė, tekanti iš šaltinio lovio Q1 ir LR ir teigiamą įtampą. Tikiuosi, kad aš galėtų paaiškinti. Jei ne Please let me know

Aš nesuprantu kaip Q1 ir K2 yra aktyvus režimas, kai Vout = 0. IE7 ir IE6 bus automatiškai 180 UA. Darlington poros ir Audi Q5 tegul srovė, ne jie? Taigi emiterio įtampa Q5 bus apie 0,6-0,7 V, o tai reiškia, kad bazinė įtampa Q2 bus tas pats ir nuo Q2 yra pnp ir bazės įtampa bus didesnė nei emiterio įtampa Q2 bus nukirpimas? Gal galėtumėte paaiškinti, kaip Q1 ir K2 bus aktyvus režimas?

Jei turite dvi

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Pranešimas Parašytas at 21:17 ---------- Ankstesnė žinutė buvo 21:05 - ---------</span></span>
, jei visos srovės lovio K1 ir K2 tai reiškia, kad IcQ1 = IcQ2 = VceQ2 VceQ1 todėl abu tranzistoriai yra darbo, bet VeQ1 = 0. Galbūt jums galėtų pamatyti, jei jūs rplace tranzistoriai Q1 ir K2 du varžai tos pačios vertės, todėl į varžai vidurį yra 0V. Audi Q5, jeigu patikslintos taip, Vout yra 0V ir Q1 ir K2 yra aktyvus režimas, kuris numato Vbe1 ≈ 0,7 ir Vbe2 ≈ 0,7, tai yra Q3 ir Q4 funkcija. Jūsų seconf atlygį, yra klaidingi. Jei VbQ5 didėja, VebQ5 mažėja. IcQ5 mažėja todėl VbeQ2 didėja. . . . ir taip toliau.

Viskas priklauso nuo įtampos Vce apie Q3, kuris yra beveik 2 * Vd (Vd = diodas siunčia įtampa). Taigi, kai Vin = 0 K1 ir K2 yra abiem šalia nukirpimas ar netoli laidumo jei jų VBE yra šiek tiek didesnis OT mažesnis negu pusė Vce Q3. Bet net jei yra maža srovė išeina iš Q1 emiterio ji sugeria iš Q2 spinduolis. Rezultatas Vout = 0, abiem atvejais. Tai kaip matau, yra mažiausiai. RRME

Nuolatinės srovės išėjimo įtampa, kai pirkimo sinewave yra nulis bus du diodas lašai virš žemės. Tiksliau Q5 VBE plius Q2 VBE. Q3/Q4 grandinės rinkiniai šališkumo srovės išvesties įrenginiai. Jei visi prietaisai yra lygiai tas pats. Q4 bus piešimo grubiai 0.6/40k arba apie 17 UA iš 180 UA sukūrė viršų dabartinės veidrodis. (Konkrečiai VBE apie Q3/40k plius bazė srovė K3 gaminti 180uA - Q3 Vbe/40k) dabartinę (180-17 UA) poilsis turi tekėti per Q3. Galite imtis šių srovių (maždaug 10:1) santykio nustatyti Q3 "ir Q4's VBE's. Bendra įtampa (apie du diodas lašai), bus nustatyti Idle current į dvi išvesties įrenginiai K1 ir K2. Vėlgi, jei visi prietaisai yra lygiai tokia pati bus susiję santykiai tarp kiekvienos iš jų VBE's ir emiterio srovė. Ieškant tikslios reikšmės Q3 ir Q4 VBE tu gali sužinoti, kas Q1 ir K2 tuščiosios eigos srovė turi būti. AC pelnas stiprintuvą yra du spinduolis pasekėjų kaskados, todėl kažką ne tada įtampos padidėjimas iš 1.

Manau, kad tai yra rūšies į problemą trūkumas (tai namų ar kažką). Dėl stiprintuvas veiktų teisingai, reikia ir kai DC įstrižinės tarp Vin ir Vout. jūs vis dar galite analizuoti, bet tai nėra naudinga analizė ... Manau, kad gal jums turėjo manyti, kad jūsų indėlis yra šališkas, kad visi tranzistoriai yra aktyvus.

Tai nėra geras dizainas. Yra klausimų, pora, čia yra keletas patarimų. Su dviem diodo kritimo poslinkis atsižvelgdamas pirmasis įrenginys Q4 atsižvelgdamas į dabartinę dešimties per antrąjį įtaisą Q3 produkcijos etapai veidrodį mažiau nei 180 UA tuščiosios eigos šališkumo. Tada yra su dviem diodas atsveria produkcijos sankryžos nustatytą Q5 problema + Q2 VBE's. Su 2k tiesioginiu ryšiu apkrova, kad bus 1.25v / 2000 arba apie 625 UA iš Leistis pateikta viršutinė prietaiso Q1. Tai sukurs didesnę VBE (remiantis 625 UA ty Q1), kuris valgo daug iš dviejų diodų Poslinkis nuo Q4 & Q3, todėl Q2 išvesties įrenginys yra arti uždaryta.

I didn't dizainas iš tikrųjų, aš tiesiog bando ją analizuoti. Bet klausimas vis dar lieka neišspręsta už mane, nors manau, mtwieg suprato, ką aš bandžiau pasakyti. @ RCinFLA I've done visi šie skaičiavimai, tačiau yra tik viena problema, jei Q3 ir Q4's srovių yra 17 ir 163 UA atitinkamai, bendras srovė turi tekėti per Q5. Bazės įtampa Q5 yra 0, kai įėjimo signalas yra lygus nuliui, todėl emiterio įtampa Q5 yra apie 0,7 V Čia ateina į klausimą. Kaip galima Q2 tegul srovė, kai jo emiterio įtampa yra 0 (Vout = 0) ir jos pagrindu įtampa yra 0,7, kitaip tariant, kai jis yra Apipjaustymas?

Nurodžius Vout = 0 reiškia Vsin turi būti apie-1.2V. Tai nėra nurodyta problema, tačiau būtina vistiek. Taigi bazės įtampai K1 ir K2 turi būti simetriškas orientuota nuliui. Nėra atsiliepimų, todėl jūs turite manyti, kad Vsin yra tiksliai nukreipta į įtampos, kad Vout = 0 gali būti patenkintos. Akivaizdu, kad jis negali būti nulinis. Problema neatskleidžia apskaičiavimo prielaidos. VBE perduoti įtampą, ypač kolektoriaus srovės turi būti daroma prielaida, taip pat dabartinis pelnas, ir spėju, eksponentinis VBE nuolydis yra 60 mV / dešimtmetį.

Oi gerai dabar aš ją gauti. Aš visada paliktas AC signalas, kai man buvo analizuoti. Dėkoju jums visiems tiek daug.

Kažkodėl aš nemanau, kad instruktorius suprato, 1,2 voltų kompensuoti. Įžemintą sinewave įtampos šaltinis yra nulinis dc vidurkiui bet kuriais atitinkamais konvencijos. Mes paprašė Vout = 0 Lažinuos instruktoriai aiškinimas yra nulis AC pavarą ir nulinės AC out. Norėčiau ją priimti, parengti. Tai būtų beveik du diodas lašai teigiamą įtampą išėjimo. K1 srovė bus ką 2k apkrovos varža poreikius, maždaug 600 UA. Q2 bus šalia nukirpimas, gal MICROAMP ar dvi. Jei 2k išėjimo apkrova pašalinama, abi K1 ir K2 turės apie 50 UA tuščiosios eigos šališkumo. Galite dirbti lygčių gauti tikslių skaičių. Vėlgi, pagrindinė priežastis, dėl riboto prastovos šališkumo yra netoli 12:50 ratio'g dviejų šališkumo diodai 180 UA. Darant prielaidą, kad yra -1,2 prieš šališkumo įėjimo įtampos šaltinio yra daugiau vaizduotės ruožas kaip šališkumo įtampa turi būti būtent tai, ką du diodas lašai Q5 ir K2 gauti nulio voltų išėjimo mazgo. Kai jūs gausite neigiama įvesties įstrižinės teisingai bus maždaug 50 UA tuščiosios eigos išvesties įrenginiai.

Kažkaip aš nemanau, instruktorius suprato, 1,2 voltų kompensuoti. Įžemintą sinewave įtampos šaltinis yra nulinis dc vidurkiui bet kuriais atitinkamais konvencijos. Mes paprašė Vout = 0 Lažinuos instruktoriai aiškinimas yra nulis AC pavarą ir nulinės AC iš.
Galite laisvai prisiimti tai, ką norite ir neaišku, atitinkamai nesuderinamas problema. Bet tai savavališkai, taip pat prisiimti nulis AC pavarą arba nulinę AC įtampa, nieko nebuvo pasakyta apie kintamosios srovės lygiai tiek, kiek matau. Taigi, aš vis dar manau, kad suprasti Vout = 0, kaip DC specifikacija DC problema yra bent vienas protingas prielaida.

Galite laisvai prisiimti tai, ką norite ir neaišku, atitinkamai nesuderinamas problema. Bet tai savavališkai, taip pat prisiimti nulis AC pavarą arba nulinę AC įtampa, nieko nebuvo pasakyta apie kintamosios srovės lygiai tiek, kiek matau. Taigi, aš vis dar manau, kad suprasti Vout = 0, kaip DC specifikacija DC problema yra bent vienas protingas prielaida.
Darant prielaidą, Vout = 0, kaip DC lygiu būtų pakeisti schematiškai ir pridedant kritiškai neigiamas įtampos kompensuoti sąnaudų. Norėčiau tegul jis žaisti, kaip parodyta, ji taip pat leidžia tirpalas lengviau.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back