Fan greičio kontrolė

D

Dorne

Guest
mano tikslas yra stebėti rpm apie 8 ar 9 gerbėjų į savo kompiuterį atveju ir visi žino mobos tik apie 3 ar taip, stebėsenos kėlikliai, todėl kiekvienas žino, kaip aš galiu tai pasiekti?kai PAGALBA rūšies grandinės ir programinę įrangą, ir tt .. PLEASE

Jums reikės Daugialinijinis greitųjų DIO kortelė (pavyzdžiui, National Instruments: http://sine.ni.com/apps/we/nioc.vp?cid=13508&lang=US).
Tai ypač kortelė vairuotojų LabVIEW todėl pagrįstai lengva bus parašyti prašymą ta kalba.
Taigi tai yra PC Techninė įranga ir programinė įranga.

Išorės įranga gali būti rotorinis koduotuvai įrengtas sirgalių velenai.Šie sukamasis koduotuvai (jums reikia tik 1 stačiakampės bangos signalo matuoti RPM) bus įtraukti kvadratinių bangos tiesiogiai greitųjų skaitmeninio įėjimai ..ir tai yra viskas ..

Norite daugiau informacijos?

Well thats labai blogai pasirūpinti, kad jis kainuoja $ 995, bet ačiū už pagalbą

... Ir tai nėra kodavimo pabaigos .. kiekvieno pasukimo jums kainuos dar $ 100 .

Nėra kitokio požiūrio: išorės juoda dėžutė, prie kompiuterio serijos uosto.
Vidus bbox turėsite 8,9 ..(Arba tiek, kiek jums reikia) mažos kortelės su mikrokontrolerių pvz 8051, PIC, AVR ....
Kiekviena kortelė turi unikalų adresą, ir bus interogated PC per multi-drop RS-232 prievadą.
Tokiu būdu gausite daugiau įdomus, bet aš abejoju, kad tai yra daug pigiau, nei iš-the-shelf kortelė ..

Pirkti ventiliatoriai su išėjimo signalo
imtis greitas mikrovaldiklis ir pašarų, greičio signalus iš gerbėjų mikro
prisijungti RS232 mikro USB ar prie kompiuterio,
rašyti programos kalbomis vertės kompiuteryje

Tai bus darbo daug.

Jis susideda iš kompromisas tarp, kiek pinigų jūs pasiruošę išleisti / kiek pastangų jūs norite įdėti į ją / ir kokie kokybės tikitės ar reikia galutinio produkto.
Jeigu jums pasiseks, kažkas jau padaryta darbo ir parduoda tai, ko reikia už prieinamą kainą.

Jei turite Elektronika / programų fone, Mr_Programmer s metodas yra kelias.

Jei nori mokytis ir daryti tam tikrą darbą, tai tiesiai į priekį ir nebrangiai projektą.Esu tikras, kad jūs galėsite rasti keletą pavyzdžių, kai dėl neto, kad galėtumėte pakeisti į komplektą jūsų poreikius, tačiau tai daryti nuo nulio nebūtų nepagrįstas, ir po to, kai mokosi šiek tiek apie įterptosios valdikliai galėsite ją apdoroti.Panašiai skambanti gera pradedantiesiems projektą.

Man patinka Atmel AVR-os serijos, ir rekomenduoja naudoti vieną iš jų, ty mega8 tinka ir pagal $ 4.
Tai galite padaryti elektronikos dalis (neįskaitant ventiliatorių) pagal 30 JAV dolerių.

Sveiki,
Galite rasti šiame puslapyje, įdomu.Kaip nurodo kai ventiliatorius jutikliai.Ir minkštas.siekiant kontroliuoti ir stebėti.
http://www.almico.com/speedfan.php

Jei tiesiog norite padidinti nerimą gedimo atveju viena ar daugiau gerbėjų.Aš turiu galvoje ne skaitant tikslaus greičio.Gali būti galite conect keli gerbėjai pačios plokštės įvestį.Tikriausiai, naudojant analoginį kanalą, kuris sujungia signalus.Būčiau tik ventiliatorius medžiagos tyrimo, kokio tipo signalus daryti leidžia ir (arba kaip plokštė yra nustatyti greičio / sugedus ventiliatoriui.
Tiesiog idėja, tikiuosi, kad padeda
K

albert22 rašė:

... Būčiau tik ištirti, kokio tipo signalus padaryti ventiliatorius klausimu, ...

Labas
Geriausia ir cypsėti būdas yra naudoti ventiliatoriai su įmontuotu jutikliai ir pašarų gerbėjų signalus iš į pic arba 8051 MCU linijos I / O (PIC bus geriausias, nes dosnt poreikių sąsajos grandinių ir 8051 I / O linijų mostl TTL compactable) jei sirgaliai O / P impulsų yra skirtingos įtampos lygiu, zenerdiode ar potencialią daliklis.Tada galite skanuoti linijos I / O vieną sąmatą greitis ir siunčia jį į kompiuterį per nuoseklaus uostą arba lygiagrečiai uoste kompiuterio.
Paskutinį kartą redagavo puviarasu apie 04 Jan 2005 12:30; Redaguota 1 kartą iš viso

Sveiki

Jei aš jums, aš ne bandyti matuoti gerbėjų greitis.

Ką ventiliatorius skirtas padaryti, tai tik coolin erdvę, jei manote, kad tai idėja tiesiog stebėti, kaip kietas atveju, aš rekomenduoju jums naudoti TC646B iš mikroschemą.

IC savybės šios tikrai didelis:

Temperatūra Proporcinis Ventiliatoriaus greitis akustinių bangų
Valdymo ir ilgiau Fan gyvenimas
Efektyvus PWM Ventiliatoriaus pavara
3.0V to 5.5V tiekimo intervalas:
Fan įtampos Nepriklausomai nuo TC646 Maitinimo įtampa - Remia Fan įtampos
FanSense gedimų nustatymo grandynams Apsaugokite
Prieš ventiliatoriaus ir pagalbos sistemos testavimas
Shutdown Mode "žaliųjų" sistemos
Pritaria Low Cost NTC / PTC termistoriai
Per temperatūros Nuoroda

Pagaliau, ji vis dar priklauso nuo jūsų.

Mano

Hi metalo
ką pasakė, buvo gerai, bet tarkime, kad jei vidaus temperatūra smarkiai pakilo, nors jūsų mikroschema turi pajuto temperatūra ir didėjantį ventiliatoriaus greičio visiškai.ir dar, jei temperatūra padidina jūsų lustai gerų savybių tampa nenaudingas.kol kt kontrolės shuting žemyn pc tai gali būti tik pasiektas, jei jums r mikroschema turi kontroliuoti išjungti kompiuterį (arba) monitering ventiliatorius statusas temperatūra ir greitis įvairiose vietose ir kontrolės ventiliatoriaus greičio, procesoriaus greitis .

Sveiki

Per temperatūra perspėjimas gali būti naudojamas išjungti kompiuteriui.Manau,.Anyway, ką turite galvoje procesoriaus greitis?

Mano

Hi metalo

nowadas perdirbėjų galite keisti procesoriaus CLK dažnių runtime pagal programinės įrangos apkrova sumažinti energijos suvartojimą sistema:).

puvi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back