Dydis nagrinėti projektavimo dabartinės veidrodis

J

Julian18

Guest
Sveiki, ten,
Kokio dydžio atlygį (MOSFET) projektavimas sodo-įvairovė dabartinės veidrodis?Aš prisiminiau vieną iš jų, kad ilgis turi būti lygūs, tai kodėl?

TIA.Parašytas po 1 valandos 15 minučių:bet kokį pasiūlymą?

Dydžiai nagrinėti priklauso daugiausia tris
veiksniai

1.Dabartinė vertė
2.MISMATCH klausimų, atsitiktinai arba systmatic
3.Padidinimo daugiklis

Geriau, kad ilgis lygus kad jūs
vienas kintamasis fiksuoto ir jūs turite
manupulate skersinukais tik.Įsitikinkite, kad
naudoti paprastai vienodo pločio ir ilgio
kai koeficientas reikia 1
teikti geriau suderinti.

Geros dabartiniam neatitikimui ir gero triukšmo problemą, aš paprastai naudoju šias taisykles:

1.Use ilgio kanalo įtaisas.
Jūs galite Valyti IV kreivė nuspręsti, kurios ilgis yra ilgas kanalas prietaiso.

2.ajust plotis būtų veikti stauration regione.

3.If į PSRR arba CMRR yra svarbūs, naudokite cascoded architektūros.

Nuoširdžiausi linkėjimai,
Ibinas.

Dar vienas priimti dabartinio veidrodis dydžio:

1) Nustatykite savo alowable klaidingą atitinka atsižvelgiant soties.Tai lemia SRITIES.
Pavyzdžiui, vieno konkretaus proceso neatitikimą yra 20mV/root (W * L).Jei ieškote 1-sigma ir 2mV, tada jums reikės W * L = 100.

2) Nustatomas mažiausias Vdsat jums reikia padaryti klaidingą rungtynės artėjimą tiesa.Dėl netinkamo rungtynių aprpoximation vyksta soties, paprastai su tipiškais vdsat.Tai nustato santykis W / L.

3) Nustatyti reikia knisti.Jei Roznieść yra per mažas, kad L didesnis (palaikymo srityje konstanta).Jūs būsite prekybos off minimali darbinė įtampa dėl išėjimo varža.

Dabar jūs niekada tikrai norite pereiti per visus, kad tipiškas dizaino, todėl taisyklių dėl rankose yra daug lengviau.Naudoti taip:

1) Už gerus Vdsat, aš paprastai naudoja 1uA vienam kvadratiniam.Taigi, jei aš noriu 10uA srovės šaltinio,
o W = 10um Aš naudokite L = 1um.Norėdami 20uA srovės šaltinio,
o W = 10um Aš naudokite L = 0.5um.Kad srityje nuolat,
norėčiau naudoti V = 15um L = 0.66um.

Kuo ilgiau prietaisu, tuo geriau nesutapimui nes pelnas sumažintas.Mažiau pelno sumažina Vth indėlis srovė klaida.Jums liko daugiausia lithografical.Taigi, jei I
don't need a maža darbinė įtampa ant srovės šaltinio, I'll try to, kad srovės tankis didės, kaip 2-5uA/square.

Greg

Greg tikrai suteikia labai gera explaination dėl dydžio metodas,
o kitas dalykas būti atsargiems dizaino dabartinės veidrodis, siekiant išvengti sistemingo prietaisas neatitikimas, pavyzdžiui, 1:2 ratioed dabartinės veidrodis yra du pasirinkimai

a) šaltinis pusėje W / L = 10 / 1, veidrodis pusė vieno prietaiso W / L = 20 / 1
b) šaltinio pusėje W / L = 10 / 1, veidrodis pusėje du prietaisas lygiagrečiai, abu turi W / L = 10 / 1

Akivaizdu variantą (b) geriau apsvarstyti delt W ir delta L sukelia procesą.Jūs galite naudoti spice matuoti veiksmingas L ir V suprasti.naudoti zondas lv1 (Mxxx) ir lv2 (Mxxxx)

mdcui rašė:

Greg tikrai suteikia labai gera explaination dėl dydžio metodas, o kitas dalykas būti atsargiems dizaino dabartinės veidrodis, siekiant išvengti sistemingo prietaisas neatitikimas, pavyzdžiui, 1:2 ratioed dabartinės veidrodis yra du pasirinkimaia) šaltinis pusėje W / L = 10 / 1, veidrodis pusė vieno prietaiso W / L = 20 / 1

b) šaltinio pusėje W / L = 10 / 1, veidrodis pusėje du prietaisas lygiagrečiai, abu turi W / L = 10 / 1Akivaizdu variantą (b) geriau apsvarstyti delt W ir delta L sukelia procesą.
Jūs galite naudoti spice matuoti veiksmingas L ir V suprasti.
naudoti zondas lv1 (Mxxx) ir lv2 (Mxxxx)

Edge poveikis yra MOS gali būti žymiai prisideda prie slenksčio arba santykis klaidų.

Pirma, krašto yra MOS nėra plytų sieną.Ji apima šiek tiek arba, ir todėl 10um plotis nėra tiksliai 10um, bet pasakyti 10.5um plotis.Jei tik dvigubo pločio krašto ir poveikis likti nuolatinės, tada jums reikia lyginti 10.5um į 20.5um, nėra didelis santykis.

Antra, kitos implantatai netoliese gali sunktis ir pakeisti savo ribas.Aš dirbau procesas kai stabdymo implantas seeped daugiau tada 7um padidinti ribą ir MOS.Kai MOS nebuvo vieneto dydžio, tada santykis's buvo žiaurios.

Taigi gera atitikimas, jums visiškai turėti vieneto dydžio MOS.Vieneto dydžio MOS, tai visi MOS's grupių pačiu matmenys, todėl 5:1 santykis būtų įtraukti 5 lygiagrečiai MOS iš vienos pusės ir 1 MOS iš kitos pusės.

Iš kai kurių bendrovių jie tiesiog neleidžia ne vieneto dydžio veidrodžiai iš dizainerių.Aš nemanau, kad tokia griežtų taisyklių, nes yra situacijų, kai nereikia rūpintis tiek apie tikslumo, tačiau rūpintis srityje.Bet jei atitikimas yra susirūpinimą, įsitikinkite, kad viskas yra pagaminti iš tos pačios MOS.

Kaip šalutinis dėmesį, kai kuriose vietose net reikalauti iš savo inžinieriams, kad šiuo metu eina ta pačia kryptimi.Jie bandys pašalinti dopingo nuolydžiai įtakos atitikimo.Jei turite bendro centroidė išdėstymo tada grynasis gradiento poveikis yra vidutiniškai, tačiau tai reiškia, kad kiekvienas MOP tam tikroje koordinuoti turi tą patį Vt kompensuoti jei pakeičiamas kitu.Problema yra ta, kad MOP nėra užimti vienoje vietoje, tačiau plotas, kuriame yra gradientas.Be to, MOS nėra symemtrical, nes tai turi pinch-off regione.Tai reiškia, kad priklausomai nuo orientacijos į MOS,
tuo nužnybti regionas užima įvairių dopingo intensyvumas, taigi ir vidutinis dopingo kompensuoti dėl veikliosios kanalas yra skirtingos.Jei, kita vertus, MOS yra linijinis regione ir nėra pinch-off, tada galima apsvarstyti jo symetric ir vidurkis, dopingas yra ta pati, nepriklausomai nuo MOS orientacijos.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back