DS1307 atsarginės baterijos tarnavimo laikas?

H

happy2005

Guest
Sveiki, aš sukurtas prototipas grandinės naudojant DS1307 RTC CR2016 ličio baterija. Aš noriu žinoti, kad, kaip ilgai baterija atsargine elektros energijos tiekia DS1307 neprarandant RTC duomenis? Norėčiau būti tikri, ji turėtų būti bent 2 metus. Dėl dabartinės drawed nuo baterijos yra labai mažas, aš negalėjo įvertinti dabartinė vertė. Kaip aš galiu įvertinti (apskaičiuoti) atsarginės laiko nelaukiant 2 metai? Visus pasiūlymus, knygos, nuorodos yra sveikintina ..

Jūs negalite apskaičiuoti šį kartą. Jei, tarkim, 100Ω rezistorius prijungtas tarp Ds1307 ir baterijos, naudojant labai jautri voltmiter būtų galima matuoti įtampos kritimą kai μV, bet tai dar nebūtų suteikti jums apie gyvų laiko baterija, požymių. Paprastai lithum baterija su įrenginiu, pavyzdžiui, DS1307 turėtų trukti maždaug. 10 metų .. Maksim-Dallas aprašo DS12887 atveju (RTC su įmontuotą bateriją) ..

Kodėl gi ne tik su duomenų lapus: baterijos jums naudojant tipas. 80mAh pajėgumus. DS1307 naudojant 500nA yra baterijos režimą (arba 800nA, jei jūs naudojate stačiakampės bangos signalo išėjimo) Tai suteikia jums: 500nA 160000h arba 18,2 metų 800nA 100000h arba 11,4 metų ličio baterijos laikymo laikas paprastai yra nurodyta 10 metų, todėl galite pasakyti, kad baterija turi trukti 10 metų (skaičiuojama nuo baterijos MFG data). Vienintelis dalykas, kad dabar jūs turite padaryti yra patikrinti pagal matavimo, kad tai yra tiesa, pavyzdžiui, aptarti su ankstesnių rezistorius, pavyzdžiui 100k suteikia jums 0.1V/uA geras atspirties taškas. / Prancūzas

Dėkoju jums visiems. Tai gera idėja. Aš pabandyti įvertinti dabartinę su serijos rezistorius. Bet, manau, rezistorius vertė turėtų būti kaip įmanoma žemesnės, nes įtampos kritimas ir apkrovos poveikis. Ačiū jums dar kartą.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back