DCDC išėjimo kondensatorius susprogdintas.

B

Buenos

Guest
labas

Mano dizainas, yra 13A/5V DCDC žingsnis žemyn konverteris.Kiti DCDC keitikliai naudoti kaip pirkimo 5V tai, o taip pat yra tiesiogiai apkrova daug apie jį.
Kondensatorius yra 330uF/10V tantalium SMD.

Taigi, tai kondensatorius susprogdintas ir padaryti trumpo jungimo, kai mano kolega atjungti ir prijungti atgal įvesties maitinimo jungtis prie sistemos, kai jis jau buvo karšta (apie 80-90 ° C), po kelių valandų naudojimo.

taip, tai buvo priežastis?kaip užkirsti kelią, kad tai atsitiks prekę?
naudoti didesnius Irms kondensatorius?(ten jau kita versija)

Tai iš atminties, bet manau, kad Tant's turėtų būti sumažinta maždaug 3 iki 4 kartų įtampos rating.In Kitaip tariant reikia naudoti 15V iki 20V dangtelio Jūsų 5V išėjimas.Prisimenu, skaitant šį Kemet taikymo vadove manau.Dėl 8V taikymas Aš naudoju 25V SMD.

Jie taip pat gali tekti dabartinė riba rezistorius serijiniu būdu pradėti antplūdis.

Žinoma, laikytis poliškumo.

Priemonė jūsų RMS Ripple dabartinis blogiausiu atveju.

Aš tik pastebėjome, kad jūs naudojate tik 1 riba 13A srovės?Kokia jūsų RMS Ripple?13a produkcija turi būti aukštos.Kemet yra tonos informacijos galite rasti čia.

Kodas

http://www.kemet.com/kemet/web/homepage/kechome.nsf/weben/techpapers

Aš taip pat 2 vnt X5R keraminiai 22uF kepurės lygiagrečiai.

I'm tiria dangteliais SMPS I'm building.I Ar teko susidurti tai gali būti releavant jūsų problemą.Nuo AVX.

"Klausimas: Aš perskaičiau, kad gamintojai rekomenduoja
serija varža 0,1 ohm per darbo volt.Siūlote
mes naudojame 1 Ohm per voltų į mažo impedanso grandinė.Kodėl?

Atsakymas: Mes kalbame apie du labai skirtingus grandinė
sąlygas tų rekomendacijų.0,1 Ohm už
volt rekomendacija yra skirta pastovi sąlygos.Šis lygmuo
atsparumas yra naudojamas kaip serijos varža kintamos pagrindas
į 1% / 1000 valandos 60% pasikliovimo lygmeniu, nuoroda.
Tai, kas pastovi gyvenimo bandymai pagrįsti.1 Ohm
per volt rekomenduojama dinamiška sąlygomis
apimti srovės karštinė programas, kaip antai įėjimai į valdžią
tiekimo grandines.Daugelyje maitinimo topologijos kur
di / dt per kondensatorių (-ai) yra ribotas (pavyzdžiui, dauguma
realizavimo Buck (dabartinis režimas), pateikti konverteris,
ir FLYBACK) už serijos atsparumo reikalavimas yra
sumažėjo.

Jūs sakote, kad BŽŪP smūgių per šilta pradėti?Elektrolitinis ESR mažėja su temp.Gal ESR buvo mažai apriboti įsiveržimas į dangtelį?

Visa tai čia.

Kodas

http://www.ryston.cz/pdf/avx/tantpman.pdf

ji susprogdintas prie karštojo užvedimo.
buvau tinking į tantalium tik.
Jūs žinote, ESR yra didžiausios, nes išėjimo ripple voltage, todėl negali būti didelis.ji turi būti labai maža.

Į kitą KEMET appnote, jie sako ESR turėtų būti nedidelis, siekiant sumažinti energijos eikvojimo, kurį sukelia ripple current.

taip, tai prieštaravimas?Ar įmanoma suderinti šiuos dalykus:
-Vripple poreikius žemas ESR
-Pdiss poreikius žemas ESR
-antplūdis dabartinius poreikius DAUG ESR

Taip, aš žinau, ten atrodo, kad kai kurios prieštaringą informaciją dėl atitinkamų produktų (galios sumažinimo, ESR ir tt) dėl tantalas naudojimas.Taigi viena iš čia pavadinimas ai 2.004-10 straipsnis ripple Dabartinis Sumišimas 10/04 (116.3K PDF).

Aš asmeniškai naudoti tik tantalas, kai konkrečiai rekomenduoja Dirbiniai iš komponentų naudoti (LDO s Vcc apeiti).Naudojant juos kaip išėjimo filtravimo SMPS nebūtu T yra man galimybe dėl papildomų komponentų, kurie gali būti reikalaujama, kad būtų rezistorius.Jie taip pat turi didesnę veikimo dažnis, aš manau.Naudojant rezistorius nebūtu T padidinti savo dangtelį temp galia yra išsklaidyta į rezistorius.Cela dit Akivaizdu, kad tai prisidėtų prie Ripple.

Ar jūs bent bandėte mažos vertės R serija su dangteliu, kad bent jau panaikinti jį, kaip galimą priežastį?Šis nebūtu T būti praktinis sprendimas, bet bent jūs d žinoti, kad tai, kas sukelia gedimą.Jei tai pašalina nepakankamumas tada jums bus perkant skirtingų BŽŪP.

Ar naudojate kokybės ženklo pavadinimas dangtelį?ty Panasonic Nichon tt išmoko Hard Way pigūs antgalius Aren T verta taupyti.

iš proto, buvo paprastas kondensatorius, pirko iš Farnell.
Į antrą versiją, aš paprašiau, gamybos kompanija nusipirkti labai gerą kondensatorių (didesnės įtampos, Low ESR, aukštojo RMS srovės.)

Išsiplėtus atsitiko programinės įrangos testavimas vaikinai, po 2-3 mėnesių nuolat dirba laive.taip ne pirmojo momento.

Yra diskusija panaši į šią "Usenet".Galite užklausų jis taip pat naudotis Google Groups.

Gija yra čia, "Google Groups.(Sci. Elektronika. dizainas) Aš sutrumpinti URL adresą.

Kodas

http://tinyurl.com/27b9m2

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back