daugyba ir dalyba su PBP

K

klemm

Guest
Sveiki, kaip aš galiu rašyti šį PPB formulę: voltų = int (5.0/1024 * volt1 * 1000) Dėl clamp

Aš nežinau daug apie pagrindinius, tačiau dažniausiai geriau teisę perkelti, nei atskirties, ypač kai padalinti 2 galios. Perjungimo, ne taip, kaip reikalauja kaip padalijimo užduotis. 1024 yra kaip 2 ^ 10, o ne padalijimo 1024, jūs turi teisę perkelti 10 kartų. Jūs taip pat turėtų daryti viską, daugybos prieš padalinys, siekiant sumažinti apvalinimo klaidų. C tai atrodys maždaug taip: voltų = ((5 * 1000 * volt1)> 10) arba paprasčiau: voltų = ((5000 * volt1)> 10);

Pirmiausia turiu pasakyti, kad aš nieko nežinau apie PPB ... Aš manau, norite apskaičiuoti įtampą nuo matavimų vertės, apskaičiuotos pagal 10 bitų Nuotraukos VPK?? , Jei PPB yra duomenų tipas, kuris gali bent turėti 640.000 (kuris naudoja 3 baitų) aš norėčiau tai padaryti, pavyzdžiui, šis: voltų = (volt1 * 625) / 128 128 pasidalijimo galėtų būti padaryta, kaip vertę 7 bitų poslinkio teisę, jokio supratimo, jei PPB gali tai padaryti. Tiesiog trumpą dėmesį: jūs niekada pasiekti, vertė didžiausia vertė, kurią gaunate iš VPK 5000 yra 1023 (ar 0x3FF) ... nuoširdžiausi linkėjimai

Tada geriausias būdas būtų padaryti, pavyzdžiui, taip: voltų = ((625 * volt1)>> 7); tai C kalba. >> 7 menas keičiamas dešinėn 7 kartus. Aš nežinau, kaip parašyti šį, BASIC, bet gal galite suprasti tai patys.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back