Dažnio daliklis ir ciklas moduliacija

M

mmajid

Guest
Turiu grandinė, galinti gaminti kvadratinių bangų signalų (nuo 0 iki 5 V impulsus)

su kai kuriais nustatoma, kaip 30,20,15,10,5,1 MHz dažnių

(tiksli vertė, jiems nėra toks svarbus, pavyzdžiui, 9 ~ 11 MHZ

yra priimtina, o ne 10MHZ).Radau pridedama schematiškai dėl web.the grandinė sukelia stačiakampės bangos signalo impulsų

priemonėmis 1MHZ kristalų laikrodžių osciliatoriai, kurių apie 4584 (IC1 į schema), o tada

paeiliui dalybos dažnis 10 priemonėmis 4017 (IC2 ~ 8 schema),

ir gauna 100k, 10k, 1k, 100,10,1 Hz kvadratinių impulsų.Aš bandė naudoti šią grandinę mano tikslas, bet problema buvo ta, kad didžiausias

įvesties dažnis 4.584 yra apie 2 MHz.nes 74HC4017 remia aukšto dažnio (> 50MHZ), galiu pakeisti 4.584 kurių kristalas

generatorius su vienu 33MHZ generatorius (DIP TTL suderinama 5 V generatorių) ir

tada pašarų generatorius signalo 4.017 gauti stačiakampės bangos signalo impulsus firminį frequcies

pavyzdžiui, 33 / 2, 33 / 3, ...33/10 MHz?Kita problema yra ta, kad 74HC4017 mažina ciklas apie išėjimo impulso

pats veiksnys, mažinantis frequency.How galiu pasukti atgal muitas ciklas

produkcijos į 50% lygį?

Buvo mensioned dėl Phillips 74HC4017 lape (pridedamas punktas)

kad išėjimo impulsų withs (ciklas) gali būti padidintas įterpiant RC grandinės

dėl MR pirkimo (kodas 15) 4017.How ji gali tai padaryti darbą, ir kokie reikalavimai

ji turi būti?Ar galite pritraukti tokių grandinės schema?

Šis schematiškai matome, kad MR kaištis yra prijungtas prie ouput pin.I galvoti

kad tai bus anuliuoti skaitiklius successively.what bus jo poveikis

dėl išėjimo?

Nes mano žiniomis elektronikos yra labai ribotos, gali padėti visiems, man labai paprasta

sąlygas arba piešimo schemos arba nuorodą į somewhwer internete (nemokamai schemos).

Būsiu labai labai malonu, jei galėsite padėti man šiuo būdu.

Jūs galite naudoti paprastą vartai generuoti MHz signalus ..žr. paveikslėlį žemiau ..

Trasa nuo jūsų postas yra nustatyta suskirstyti po 3 ir todėl Q3 produkcija yra prijungtas prie reset pin ..
Taip pat žiūrėkite nuo 4.017 pavyzdys dalikliu kvadratas santykis: 5: 10: 6: 10 ..

Kiek atstatyti 50% darbinis ciklas yra susirūpinęs, galite naudoti bet kokį: 2 grandinės, pavyzdžiui, 1 / 2 CD4013 Q / inv prijungti prie D pirkimo ..žr. paveikslėlį žemiau ..

Žaidžia WTH RC grandinės neduos tiksliai 50% duty cycle kadangi dalinant signalą 2 bus ..

Linkėjimai,
IanP
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungęs, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back