Boost konverterio išeigos pulsacijos apskaičiavimas ir praktinis Prob

M

mengghee

Guest
hiye visiems, viena iš mano ankstesnį postą, aš turiu pridėti vaizdą iš produkcijos nuvilnijo nuo osciloskopo ir tai yra gana keista. bet kažkas man pasakė tai buvo gerai. Tačiau, nors man buvo apskaičiuoti vakar. aš pastebėjau, kad praktiškai išėjimo pulsacijos yra tokia tvarka, arba 200mV, tačiau praktinį skaičiavimą, tai tik 2.2mV nuotrauką galima gauti iš mano ankstesnio posto šią nuorodą http://www.edaboard.com/viewtopic . php? t = 161286 & pabrėžti = lygtys naudojamos mane yra C = (D * Iout) / (ΔV * f) aš naudoju 2200uF kondensatorius ir mano pareiga ciklas yra 0,5 ir išėjimo srovė yra 0.5A dažnis 50 kHz. Aš bandė išspręsti delta V ir i gauta 2.2mV tačiau praktiško dizaino. I get it tvarka arba 100mV. gali kas nors pasakyti man prašom? ačiū linkėjimai, mengghee

koreguoti savo produkciją filtrą LEA 1 dešimtmetį žemiau frecuency os perjungimas

Ką reiškia "vieną dešimtmetį žemiau perjungimų dažnį?

Jei eaxtly, jūsų stebėjimo ir skaičiavimai yra teisingi. Bet jūs praleidote tai, kad kondensatoriaus nėra ideali praktika. Ji serija atsparumas dažnai vadinami ESR "lygiavertė serija atsparumas". impulsinis srovės, kuri eina maniau, kad jis kondensatorius sukelia per šį pasipriešinimą ir dažnai šis dominuoja kondensatorius pulsacijos lašas. Kaip išspręsti šią tada? Pavyzdžiui: jei jūs naudojate 2000pF dangteliu. nedėkite vienas dangtelis 2000pF. Įdėkite dešimt 200 pF dangtelį lygiagrečiai, tai sumažina pasipriešinimą. Tada pamatysite netoli, ką apskaičiuoti. tai išbandyti ir mums. D

aš suprantu, kad ESR egzistuoja. bet net ir su ESR, aš nemanau, kad jis taptų toks skirtumas ..... tai bus? praktinę vertę, yra 100 kartų apskaičiuotą vertę. i cannnot eiti į laboratoriją anymore. terminuotųjų apdaila (Esu studentas), tačiau tikrai norėčiau žinoti, kaip išspręsti šią / linkėjimai, mengghee

Jūsų lygtis nemano pagrindinis veiksnys, čiurlenimas ESR. Patikrinkite duomenų lapas ant jūsų riba ENG vertė @ 50 kHz. Tada gali išspręsti V pp iš. Ripple sukelia išėjimo srovė: Vpp = Iout / Co * ((Vout - Vin) / (Vout * f)) ripple sukelia ESR: Vppesr =* IpkL * ENG * IpkL = (peak indukcinės srovės) Dėl į DCM IpkL konverteris gali būti didelė. Vpp (iš viso) = Vppesr + Vpp Taip ENG gali padaryti didelį skirtumą.

Max UR 100% teisus. ENG daro daug skirtumo. Eik ir priemonės ESR. lygiagrečiai dangteliu tada ir bus matyti, kaip pulsacijos tikrai sumažinti. Grab bet SMPS dizaino knyga.

Aš sutinku su max klausimus, norėčiau pridėti dar keletą nereikalingų punktų: 1. Patikrinkite kondensatorius 2 ESR. Perskaičiuoti iš induktyvumo ritės ir kondensatoriai dydžių. Dėl indukcinių dydžio turėtų būti grindžiamas pulsacijos srovė. Iš kondensatoriaus dydis turėtų būti toks, kad išėjimo įtampa pulsacijos yra labai mažai. 3. Pasirinkite keramikos kepurės, jei jūs galite gauti juos dydžių, nes jos yra labai mažos, ESR, 4. Ar jūs įtraukėte filtro kondensatorių dėl indėlio, nes pirkimo, kurio pulsacijos aikštelė bus sugadinti spardytis vairuotojo tranzistorius įtampas. Naudokite aukšto dažnio kondensatorių banko ten. Aš ką tik apibendrino ką dėl patogumo. Tikiuosi, kad jis padeda

mennghee ", aš suprantu, kad ESR yra. bet net su ESR, aš nemanau, kad jis būtų toks skirtumas ..... tai bus? praktinė vertė yra 100 kartų apskaičiuotą vertę." Kaip žmonės sako ESR yra pagrindinis culprid ir savo skaičiavimus jums nereikia laikyti jį. Kadangi jis yra dominuojantis pulsacijos šaltinio, kurį ji galėtų būti gerai 100 kartų nesusijusių skaičiuoti. Jei nepavyko pereiti į laboratoriją dar bando apskaičiuoti pulsacijos su kondensatorius ESR nusprendė, suteiks jums daug geriau montuoti savo ankstesnį stendo matavimais. geros kloties ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back