Bendra apie pikis aptikimo balsas

V

vahidkh6222

Guest
Man reikia žinoti keletą bendrų dalykų į speech.may pikis būti aš neteisus, bet manau, kad kiekvienas kalbos ženklas turi savo specifinių skirtingų pikis.Jei tai tiesa, tuomet tai pikis ekstrahuojama lengvai?galime lengvai atskirti žmonių kalbos signalus jų aptikta žingsnio?

bendresnio pobūdžio: Ar yra koks nors patikimas būdas tiesiog atskirti garsus vyras ir moteris.kaip žmogaus klausos sistema. (I dont reikia tiek percise matavimai I just want some differentiatable savybės.)
Aš tiesiog bando sugalvoti mano MS disertacija pasiūlymo idėja, padėkite man prašau.

Labas,

Apskritai, kalbos signalas gali būti klasifikuojamos kaip išsakyti ar duslus.Spółgłoska
Panašiai yra generuojama, kai balso stygų vibruoti tokiu būdu, kad oro srautas iš plaučių yra nutraukiamas, periodiškai kurti impulsų sekos Excite vokalas tract.eg, kai Tariant balsius, pavyzdžiui, "", "e", tt
Be timedomain, nuskambėjo garsas būdingas stiprus periodiškumas pateikti į signalą, o pagrindinis dažnio vadinama dažnio pikis, arba tiesiog pitch.For vyrų, pikis svyruoja 50-250 Hz, o moterims diapazonas paprastai patenka kažkur 120 intervale 500 Hz.Pitch
dažnumas yra tiesiogiai susijęs su garsiakalbiu ir rinkiniai unikali savybė
person.Pitch laikotarpis gali būti apskaičiuota iš skirtingų metodų ir vienas paprastas būdas Autocorrelation metodas, kai į signalo periodiškumas gali būti išmatuoti.
Tikiuosi, kad tai jums padėjo.

Gali būti naudinga - spectrogram yra vienas bendras ir naudingas būdas parodyti kalbos dažniai:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spectrogram

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back