baterijos lygis stebėti grandinės

W

wanchope

Guest
Labas,
Man yra 12 bitų ADC stebėti yra ličio polimerų baterija.Naudinga įtampa svyruoja maždaug nuo 8V iki 12V.Kas yra geriau stebėti šį spektrą naudoti mano 5 voltų maitina ADC?
Aš naudojant Opamp įtampos vertėjas, siekiant nustatyti, bet jis suteikia man 0,1 iki 0,2 voltų skirtumas įvairiose tarybose.(FYI, aš naudoju 1% tolorance rezistorius.) Ir todėl ADC vertės nėra tikslios.
Kiekvienas turi geriau grandinės tai padaryti darbą su minimaliomis lenta su lenta skirtumas?

linkėjimai
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Galite naudoti geriau resitors, 0,1%, pvz ..

Jei negalite, galima Kintamųjų rezistorių vieną iš Opamp's sąnaudas ..

Kai PCB yra suprojektuota taip, kad yra papildomų intarpams skirtas rsistors kurie, jeigu jie sumontuojami, bus kompensuoti varžynai "nuokrypiai: didelė vertė lygiagrečiai arba nedidelės vertės serijoje ..

Linkėjimai,
IanP

Ačiū, IanP.

Nežinote 0402 tipo rezistorius yra 0,1% pobūdžio rezistorius.Taigi jūs manote, kad tai yra rezistorius tolorance sukelia skirtumas?
Ar tai būtų vairo pati?
Jei kiekvienas gabalas turi eiti per kalibravimo procesą, tai būtų brangi, taip pat.Paprastai kokių kitų grandynai jūs naudojatės?

linkėjimai

1% 470kΩ yra 4.7kΩ ..
1% 330kΩ yra 3.3kΩ ..ir tt ..
Opamps tiesiog praplečia "klaidos" įtampa ..

0,1% SMD varžus:
http://www.micro-ohm.com/surfacemount/cr_chip.html

Linkėjimai,
IanP

Max Wanchope,

Nors 0402 rezistorių su 0,1% paklaida yra, gauti kai kurių mažų
kiekiai gali būti problema.

http://www.vishay.com/resistors-discrete/list/product-28700/

Bet aš nemanau, kad varžai yra vienintelė priežastis skirtumų
matavimo, yra daugiau galimų priežasčių.
Gal reikėtų išnagrinėti du 10 LF kondensatorius ir pakeisti
jų tantalo arba kietos aliuminio rūšių, galbūt su didesne
Darbinė įtampa.
Taip pat galite įdiegti ofsetinio korekcijos prikabinus yra 100 ohm Lawirant
tarp dviejų 10 k rezistorių.Tai gali panaikinti skirtumai tarp
du 10 k rezistorių ir ištaisyti kompensuoti įtampos nuo Opamp tuo pačiu metu.
Taip pat galite pabandyti pakeisti LMC6482 su LMC6082.
Bet aš tik atspėti, reikia lyginti įvairius lentos ir išmatuoti įtampą ne apversdami įvedimo į Opamp ir įtampa tarp dviejų 10 k rezistorių.Klaida jums įvesti savo universalus bus vienodi skirtingų lentų.Tai galėtų suteikti jums clue, ko jūs ieškote.

on1aag.

Hi ...vienas dalykas ir gali pridėti, kad tai yra bendro difereence stiprintuvo grandine.
Kas dažniausiai daroma yra varžai yra nustatyti taip, kad R2 = R4, R1 = R3 (nuoroda į atached paveikslìlyje) taip, kad produkcija išraiška supaprastinama ir

Vout = (V1 - V2) (R4/R3)

ir pastebi, kad šiuo atveju taip nėra jūsų grandinės.Gal todėl jūs patiria šias problemas.
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Jūs naudojate 5 voltų elektros tiekimo įtampos, tačiau jį galima nustatyti klaidos didesnis kaip 0,1 V, jei visiškai stabilizavosi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back