Atsparumas priemonė - optimalus Nuor rezistorius vertė?

B

bt36

Guest
Hi guys, Aš bandau įvertinti atsparumą naudojant paprastą įtampos dalikliu ir ADC. Varža turi būti matuojama iš tikrųjų yra kintamasis rezistorius, kuris keičia savo atsparumą tiesiškai dėl pasukti rankenėlę. Tiesą sakant, aš ne rūpintis atsparumo absoliučią vertę, tik žinoti, kada ji Max (100%) ir min (trumpas), ir nieko tarp jų. Man įdomu, kas optimalią vertę Rref (R Atsparumas), kuri duos geriausią rezoliuciją? Kadangi man nerūpi tik apie santykines vertes, aš galvoju, kad Rref Reostats. Kas yra rekomenduojamą vertę? Labai ačiū iš anksto:)

Geriausia rezoliucija būtų nulinis atsparumas, bet tai sukeltų problemų, kai jums puodą trumpuoju. Kadangi jums nereikia rūpintis absoliuti vertė, galite tiesiog pasirinkti "R = Rpot @ 100%. Jūs prarastų 1MSB tikslumą.

Geriausias sprendimas būtų
Ne Geriausia raiška yra tiksliai pasiekti Rref = Rpot nulio atsparumas. , Palyginti su potenciometru grandinės, (mažiausiai), skiriamoji geba yra blogiau keturis kartus. Nelinijinių savybė yra dar vienas trūkumas.

Jūs turite rezoliucija įvairaus R, tai minimalus, maksimalus R. R = Rref, du / U = 0,25 DR / R, didesnę arba mažesnę Rref vertybes, santykinis rezoliucijos <0,25.

Vaikinai ačiū labai:) aš iš tikrųjų šiek tiek matematikos, kad sukelti šį aswer, tai nėra labai sunku, bet ne trivialus, kaip jis iš pradžių gali atrodyti. Dar kartą ačiū:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back