ATMEGA32L & PSI (8255) sąsajos klausimas

N

NTFS

Guest
Sveiki projekto turėčiau dirbti daug I / Os (GLCD, K / B, daug lempų, švilpukas, 2 ventiliatoriai, 4 davikliai, šildytuvas ir nuolatinės srovės varikliu). Kad aš du PSI (8255) ir labai mažų uostų. Dabar, kaip aš galiu dirbti su GKI kontrolės signalai? (A0, A1, RD, WR, CS) I dalykas, man reikia padaryti, kad rankiniu būdu mikro uostuose, nes aš negalėjo rasti būdą, kad, kai aš rašau į PSI, mikro [WR, A0, A1, AP] signalai automatiškai. Taigi du klausimus: 1) koks yra geriausias būdas sąsajos daugelio šių I / Os mikro? Ar mano metodas geras? 2) Kaip elgtis su valdymo signalų? jei aš aktyvus šių signalų tuo pačiu metu, PSI darbo? ar aš turiu padaryti juos atskiri kartus? pavyzdžiui aš aktyvus CS, A0, A1 tada pateikti duomenis apie uosto (duomenų autobuso) ir tada aktyviai WR (rašyti) signalo dėka iš anksto.

Šis ATmega mikrovaldiklių nebuvo suprojektuota bendradarbiauti su vyresnio amžiaus PIOs, pavyzdžiui, 8255, tad gal galite apsvarstyti, jau pastatytas dviejų laidų sąsają, ty I2C, ir išplėsti pridedant kai kurių-PCF8574 įsipareigojimų teikti informaciją skaičius arba bet kurios kitos I2C suderinama plėstuvai .. http://www.i2cchip.com/pcf8574.html Naudojant 8255s vis dar gali laisvai pasirinkti, tačiau ji gali būti šiek tiek sudėtinga, ypač jei nesate susipažinę su multipleksines / D lygiagrečiai autobusu .. Rgds, IanP: D

Kitas paprastas būdas yra naudoti serijos lygiagrečiai iš poslinkio registrus Yra daug pavyzdžių naudojant šiuos lustus, "Google" LCD ir rasti vienas Nandhu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back