ATmega16 ADC sąsajos.

Y

yokohama

Guest
Hi everybody, I'm new AVR programavimą, ir čia yra mano problema: Norėčiau mėginio nuolatinės srovės šaltinį, kuris skiriasi nuo 0V iki 15 voltų, ir mes žinome, kad labiausiai MCU ADC nesutinku įtampa didesnė nei 5V. Klausimas, kaip sąsaja šiai įtampai mano ATmega16. Antra problema: Ar įmanoma izoliuoti šio nuolatinės srovės šaltinio, pavyzdžiui optronas skaitmeninis signalo MCU?.

naudoti įtampos daliklis naudojant du rezistoriai savo nuolatinės srovės šaltinio išėjimo, ir naudoti įtampos nuo skyriklį ADC. Pavyzdžiui dviejų rezistorių 3k (+ pusė dc) ir 1k (GRD pusėje), galite gauti 1 / 4 pirkimo. Jūs tikriausiai turėtų naudoti tam tikrų apsaugos karaliaus tuo atveju, jei ADC įtampa eina per nurodytą spektrą įvesties. Taip pat galite naudoti Opamp prijungtas kaip buferis tarp dalikliu ir ADC įvesties turėti tam tikrą izoliaciją ir sumažinti įėjimo varžos, kad jūsų ADC natūra. Aleksas

Thank's už idėją. Kaip manote apie pridedant Šotki 5V1 tarp ADC įvesties ir GND kaip apsauga ADC įvedimo.?

Ne, Šotki yra nei pakankamai gera, nes ji minkšta kelio, populiariausias sprendimas yra naudoti 2 diodai, vienas eina į teigiamus pasiūlos ir vienas eina į neigiamą (jei yra), siekiant apsaugoti nuo teigiamų arba neigiamų sąnaudų. Galite naudoti 1n4148 ar net geriau diodai mažesnės pirmyn įtampos kaip BAT85. Aleksas

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Pranešimas Parašytas at 00:48 ---------- Ankstesnė žinutė buvo 00:44 ---- ------</span></span>
Kažkas panašaus į http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/Cirrus_Logic/mXyqtyr.pdf Aleksas

Nori pasakyti, kad patinka. [Url = http://images.elektroda.net/52_1296428489.png]
52_1296428489_thumb.png
[/url] mano naršyklė negali atidaryti nuorodą žemiau .

Taip, bet jūs turėtumėte pakeisti D1 diodas, yra ta, kad kai įėjimo įtampa yra labiau teigiamas nei 5V (5 + diodas siunčia įtampos), tada diodas 1 vykdys, diodas 2 dirbs taip pat, jei įėjimo tampa mažesnė už GND-VF. Tai kodėl ji yra taip pat svarbu naudoti diodai su mažo perduoti įtampą, 1n4148 turi apie 0.7v taip 5 0,7 = 5.7v, tai yra per daug ar turite prijungti prie žemesnės įtampos, kita vertus BAT85 turi 0.2v taigi bus 5 0,2 v = 5.2v Aleksas

Thank's aikštelė, bandysiu šią koregavimų ir su BAT85 Shotky diodas. Gal ji wil išspręsti mano problemą. Aš atsisiųsti pdf, bet kai aš pažvelgti į CS5336 lapo aš mačiau analoginio įėjimo įtampa yra nuo -3,6 V ir 3,6 V o ne 0-5V kaip ATmega16 išvaizdą. Taigi aš manau, kad šis sprendimas negali būti taikomas tiksliai mano atveju.

Aš parašė šią nuorodą parodyti jums, kaip turėtumėte susisiekti diodai, įvesties diapazonas yra ne tas pats, bet pats principas taikomas, naudokite diodas (-os) užkirsti kelią įėjimo įtampa nuo viršijančių maitinimo diapazonas. CS5336 naudoja teigiamos ir neigiamos įtampos, todėl diodai yra prijungti prie teigiamos ir neigiamos tiekimas, jūsų atveju tai yra teigiamas ir GND Aleksas

Taip tu teisus. Rytoj bandysiu diodas sprendimai ir duos jums naujiena, ačiū's vėl Alex.

Labas Alex bandžiau grandinė ir jis veikia gerai, yra šiek tiek dreifo vertės, kai skaitoma kartu su ADC, tai dėl to, kad 5% leistinas nuokrypis yra rezistorius. Manau, kad su 1% rezistorius ji veikia geriau. Ačiū Alex.

Sveiki, Norėdami kompensuoti rezistorius's netikslumas, galite naudoti mažesnę vertę R1 ir įdėti į serijos puodą arba tiesiog naudoti puodą vietoj R1, kad būtų galima pakoreguoti, kad įtampos konversija tikslesni. Hope this helps. Tahmid.

Taip Tahmid Tai taip pat geras sprendimas kompensuoti netikslumas, manau, kad mažesnė vertė, R1 su žoliapjovės yra galutinis sprendimas dėl kalibravimo sistemą. Thank's.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad jei jūsų VCC (ir ADC nuoroda) nėra tiksliai 5V, bet mažesnė arba didesnė už apskaičiuotas vertė negali būti tas pats, nes jūs tikriausiai naudojate 5V Jūsų kodas. Taip pat yra + -2 LSB tikslumas, kuris yra apie +-10mV ir, žinoma, yra rezistorius toleranciją per kurį tikriausiai yra neteisingi dalis grandinėje. Aleksas

Taip pat yra + -2 LSB tikslumas, kuris yra apie +-10mV,
Ar tai nėra tik tada, jei jis naudojant 8 bitų konvertavimo?
Taip pat atkreipkite dėmesį, kad jei jūsų VCC (ir ADC nuoroda) nėra tiksliai 5V, bet mažesnė arba didesnė už apskaičiuotas vertė negali būti tas pats, nes jūs tikriausiai naudojate 5V Jūsų kodas. ir, žinoma, yra rezistorius toleranciją per kurį tikriausiai yra neteisingi dalis grandinėje.
Manau, kad tai, kodėl ji geriausia naudoti puodą koregavimas.

lape sako +-2LSB į ASK skyrių antraštes ir tada apibūdina duomenys 10 bitų ADC tada elektros charakteristikų ji sako, vieną pasibaigusių perskaičiavimo rezoliucija 10 bitų, ir suteikia tikslumo įvertinimas 1.5LSB - 2.5LSB su ADC laikrodis 200KHz, kuri yra didžiausia rekomenduojama 10 bitų. Tai 10 bitų ADC, koks būtų duomenų lapas duoti tikslumą 8bit konversijos tašką. Aleksas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back