Apriboti srovės grandinės AC-DC adapteris?

F

fireball003

Guest
Labas, Aš AC DC adapteris (12V-0-12V), transformatorius, 2200uF kondensatorius, diodas tiltas ir įtampos reguliatoriai ir tt Tačiau dabartinė reguliavimo iš 1000 mA. Man reikia 400 mA srovės. Aš bandžiau naudojant 56 omų rezistorius lygiagrečiai. Bet tai tampa per karšta ir neveikia. Kas negerai su lygiagrečiai rezistorius? Kaip galiu apriboti srovę? Ačiū iš anksto

Žemiau yra grandinė, kuri gali būti naudojama apriboti išėjimo srovės beveik bet kokio reikiamo lygio .. Ši grandinė gali būti serijos su įtampos reguliatorius iš abiejų šonų, bet geresnis variantas yra prieš .. Išėjimo srovė gali būti apskaičiuojamas taip: Ilimit = 0.65V/Rsense Taigi, 400mA Rsense ≈ 1.6Ω kitus rezistorius vertė yra ne kritinė, bet 0.5W rezistorius tarp 100Ω - 1kΩ gali būti naudojamas ... Kaip ir daugelis dabartinių srautų per viršų tranzistorius, jis turėtų būti vertinamas bent dvigubai ribotos dabartinės .. , IanP

Labai ačiū už jūsų sprendimas! Ar jūs pasakykite man, ką tie tranzistoriai yra? Aš tai ką tranzistorių galiu naudoti? Ar galite atsiųsti man visą grandinę (jei yra)? Ačiū.

Tranzistorių tipus nuo ankstesnio posto grandinės gali būti taip: Galios tranzistorių: TIP31, BD131, BD241 .. bet tranzistorius su Ic> 2a ir Vce> 30V eill padaryti .. Currnet tranzistorius prasme: bet kokių bendro pobūdžio paskirtis NPN - 2N2222, N100, BC107, BC ... Kita galimybė yra naudoti įtampos reguliatorius (dabartinė limitter) + įtampos reguliatorius (įtampos reguliatorius); žr. paveikslėlį žemiau .. Iš esmės, idėja yra tas pats kaip su tranzistoriai, bet realizavimas grindžiamas tipiškų įtampos stabilizatoriai .. Iš paveikslėlio pavyzdžiui, išėjimo srovė yra tik 150mA ... Šios srovės reikšmė gali būti keičiama keičiant 8.2Ω rezistorius: Ilimit ≈ 1.25V / R .. , IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back