ADC reikalavimai Software Radijas

M

mathuranathan

Guest
Tarkime, jei aš noriu kurti Software Radijas GSM ir CDMA, kaip analoginius reikalavimus skaitmeninis keitiklis mano sistema gali būti nustatyta?

Aš tai, kaip apskaičiuoti dinaminio diapazono reikalavimas GSM ir CDMA?

Inžinerija viskas apie kompromisas's ...

GSM, Jums tik reikia sekti nulio pervažos, kad 1 bit A / D Converter dirbs
EDGE, jums reikia ~ 6 dB dinaminį diapazoną, kad 2 būtų šiek tiek darbo.
CDMA, jums reikia ~ 15 dB dinaminį diapazoną, kad 6 bitų bus daug.

Žinoma, šie skaičiai yra darant prielaidą, kad jums yra pataikyti į savo A / D converter visu mastu, kad jūs gaunate didžiausią SNR iš A / D converter.Tai taip pat reiškia, kad nėra jokių trukdančių signalų taip pat.Pridėjus šiuos padarinius reikia daugiau bitai / D converter.Dave

RFDave rašė:GSM, Jums tik reikia sekti nulio pervažos, kad 1 bit A / D Converter dirbs

EDGE, jums reikia ~ 6 dB dinaminį diapazoną, kad 2 būtų šiek tiek darbo.

CDMA, jums reikia ~ 15 dB dinaminį diapazoną, kad 6 bitų bus daug.Dave

Hi Mathur,

Ar galite paaiškinti tikrosios problemos su dinaminio diapazono?

ačiū

Buvai sakydamas "EDGE, jums reikia ~ 6 dB dinaminį diapazoną, kad 2 truputį dirbtų"

Norėčiau sužinoti, kaip 6 dB Dinaminis diapazonas nustatomas EDGE ir kaip 15dB Dinaminis diapazonas nustatomas CDMA?

Įspėjimu: "Aš esu namuose, ir visi mano etaloninę medžiagą yra darbe, todėl bet koks skaičius cituoju gali būti klaidingi.Yra daug daktaro disertacija / Journal kortelių / Prekyba žurnalas kortelių, kurios tikslių skaičių, kad aš atostogų, kad moksliniai tyrimai, kaip ir studentų veiklą.

Iš dalies / D converter ir imtuvas yra paversti moduliuoti signalą į skaitmeninį formatą.Ne mažesnį turite dinaminį diapazoną ir A / D converter, kad atitiktų dinaminio diapazono signalų, kad Jūs esate skaitmeninti.Visų GSM atveju, tai pastovus GMSK signalo amplitudė, tad moduliavimo informacija vežamas nulio kirsti signalą.EDGE, tai 8-PSK, todėl yra ~ 4-6 dB dinaminį diapazoną į gautą signalą, kad vykdantis informacijos, kad viskas, kad jūs turite perkelti į skaitmeninį formatą.CDMA, to nic nie pi / 4 DQPSK, kad jums reikia ~ 8-10 dB dinaminį diapazoną imtuvo priimti moduliuoti informaciją.Šie skaičiai yra iš laike elgesį signalas.Abiejų EDGE, CDMA, yra informacijos apie signalą, kad jums reikia fiksuoti amplitudė.

Tačiau jūsų imtuvo įėjimo turi veikti per ~ 80 iki 100 dB dinaminį diapazoną.(Minimalus pirkimo lygiu Maksimalus įėjimo lygis).Norėdami naudoti minimalius / D converter dinaminį diapazoną jau minėjau anksčiau, jūsų imtuvas turi įgyti ir taikyti filtravimą taip, kad gautas signalas, kad A / D converter mato visiškai naudoja tai dyamic diapazoną.

Kitaip tariant, jei jūsų A / D converter Max įėjimo signalas yra 0 dBm, ir turi 6 dB dinaminį diapazoną, ir gaunate -100 dBm EDGE signalas tada reikia taikyti 100 dB pelną signalas, kad galėtumėte naudoti A / D converter dinaminį diapazoną.(I'm apleisti Peak vidutiniškai santykis this).

Bet ne pelnas reiškia, kad jums nebus sėkmingai perkelti į skaitmeninį formatą signalas, bet daugiau ir jums bus vairuoti A / D converter į soties.Dabar įsivaizduokite, kad vaikščioti į išnyks, ir signalas lašai 5 dB.Jūsų imtuvas reikia pridėti 5 dB gauti greitai, kad jums nereikia atsisakyti kvietimo.Jei išeiti fade, reikia atsisakyti papildomos 5 dB įgyti, kad jums nereikia vairuoti A / D converter į soties.

Kaip jūs galite atspėti, tai tikrai sunku tai padaryti, todėl niekas neturi.Nuo to, galite matyti, kad nėra kompromiso tarp Gavėjas Gain kontrolė ir A / D converter dinaminį diapazoną.Su daugiau / D converter dinaminį diapazoną, jūs galite lengvai off imtuvas įgyti kontrolę specifikacijos, tiek viso Stiprinimo reguliatoriaus intervalas ir įgyti kontrolę žingsnio dydis.

Be to, dėl kanalų veiklos, yra kompromiso tarp A / D converter dinaminio diapazono ir kanalo filtravimo.Dauguma radijo ryšio sistemos nurodyti, kad imtuvas turi atlikti su maža dėl kanalo signalas ir didelis off-kanalų blokatorius.Dabar, apskritai, off-kanalų blokatorius yra šalinamas analoginis kanalas filtras imtuvas.Jei turite pakankamai dinaminį diapazoną savo A / D converter, jūs galite suvalgyti kai dinaminį diapazoną mažinant filtravimo analogas srityje, ir padidinti ją skaitmeninio domeno.Jei tai padarysite, jūsų sumažinti savo analoginis filtras sudėtingumas, kad daugiau trukdantį signalą į A / D converter ir filtruoti jį skaitmeniniu.Hope this helps

Dave
www.keystoneradio.comI

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back