7 segmentų ekranas padėti!! (Išspręsta)

D

Deepak350

Guest
Sveiki visi, I'v pradėjo paprastas projektas rodyti raidinių ir skaitmeninių ženklų 7 segmentas LED ekranas, prijungiant jį prie MCU. Problema aš susiduria personažai yra labai nuobodu. Numeris "1" yra ryškus, bet skaičius '8 'yra labai nuobodu. Aš naudoju du monitorius rodyti iš 0-99. Ačiū iš anksto.

Jums reikia naudoti kaip srovės ribotuvas rezistorius. Ko jums reikia yra nuolatinės srovės šaltinis vairuoti segmentuose.

Tiesą sakant, aš manau, kad problema yra tai, kad visi segmentai yra maitinamas per tą patį Rezistorių apriboti srovės. Kaip daugiau segmentų yra įjungtas, daugiau dabartinių srautų per rezistorius ir todėl yra didesnės įtampos kritimo per rezistorius. Tai kodėl, rodant 8, ryškumas yra labai mažas. Norėdami išspręsti šią problemą, rezistorius ne bendrą liniją, tačiau kiekvieną iš 7 eilutės (8 Jei jūsų ekrane taip pat turi "." Simbolį) vairuotojo kiekvienas segmentas. Geriau tipo 7 segmentų ekranas, bent jau mano nuomone, yra neginčijama ryšio tipą. Galite lengvai naudoti tranzistorius (normalus NPN tipo) įjungti kiekvieno segmento. Tai užtikrina, kad mikrovaldiklio nėra per daug apkrovos, ir visus savo segmentai yra gražus ir ryškus visada.

pabandykite naudojant stiprintuvo IC kaip ULN2003 sustiprinti ir išlaikyti, kad dabartinė, kai visų LED įjungti

Jūs turite naudoti septynių segmentų tvarkyklę kaip 74LS47 (TTL) arba 4511 (CMOS), todėl LED šviesos bus stabilus.

Labas visiems ir ačiū už atsakymus ir mano nuoširdžiai atsiprašome už pavėluotus atsakymus daug. Na mano problema yra išspręsta.
Aš tik tai, kad (atskirų rezistorių, o ne vienas bendras) ir problema išspręsta. Vėl ačiū visiems už atsakymus, daug. Linkėjimai, Deepak350

Tai idealy neteisinga. Pnp tranzistoriaus emiterio, turėtų būti prijungtas prie + ve tiekimo ir surinkėjas turėtų eiti į bendrą 7-segmentų ekranas ĮA

Diagrama naudojamas tranzistorius yra PNP tranzistorius yra NPN. Atsiprašome už klaidą.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back