3 viela - Serijos duomenų perdavimo (Read / Write)

M

Maverickmax

Guest
Labas

Tai yra pirmas kartas, naudoti 3 viela - nuosekliojo ryšio ir ketinu mokytis.Kiek aš suprantu, kaip rašyti, bet aš nesu 100 procentų tikras, apie svarstymo eilės duomenis iš prietaiso.Taigi Ar turite kodas C pavyzdys, kad skaityti iš eilės perkelti duomenis?

Maverick Max

Serijos perduoti duomenis, gali būti padaryta sinchroninis ar asinchroninis.Apie asinchroninis. Reikia tik 2 laidai (minkštas ar aparatūros protokolas). Dėl sinchroninis. Yra keletas formatai
du laidai protokolą = I2C ar 4 laidai, be protokolo = SPI. kaip ir kitiems
Kuris iš jų yra tas, kurį kalbame?

Well Im naudojant trijų Wire Serial EEPROM pvz AT93C46 kaip jį sudaro duomenys, duomenų Out, SK ir CS.

Taigi, manau, kad man reikia sukurti algoritmus, duomenų perdavimo serijiniu kad rašyti arba skaityti prietaisas.

Ar žinote, ką tai reiškia?

Maverick Max

Taip, aš naudoju 4 viela be protokolas (Serial Peripheral Interface) mano Serial EEPROM, bet nesu tikras apie skaitymo procesą.

po perdavimo adreso bitai, turėčiau naudoti serijos laikrodis (off o), siekiant gauti 1 iš bitų duomenis iš PIN?

Ar galite pateikti mėginio kodą, C?

Maverick Max

Jeigu norite tik perskaityti databyte nuo SPI prietaisas turite parašyti vieną (dummy) databyte kiekvieną databyte norite skaityti.

SPI, skaito ir rašo, tuo pačiu metu, kaip yra atskiri datalines for in and out.

Žr mano mažas C pavyzdys (už Microchip PIC) žemiau.
Kodasdaryti

(

SSPBUF = 0x00; / / rašyti manekenas vertės Pradžia Registracija pamainąwhile (! STAT_BF)

Watchdog () / / laukti, kol duomenys buvo surinkti per SPI* buffer_adresse = SSPBUF / / saugoti duomenis

buffer_adresse ;

)

o (- buffer_counter) / / kol visiškai blokas buvo skaityti

Gerai, jei tai OK, kad sukurti savo eilės laikrodis funkcijos prototipas siekiant generuoti impulsų po kiekvieno duomenų perdavimo bit?

Ar tai asychronous protokolo?

Maverick Max

Galite, pavyzdžiui, čia mažas paaiškinimas SPI autobusu:
http://www.phanderson.com/picaxe/spi.html

Jūs turite dvi galimybes:

1) Jei labai jau SPI aparatūros pastatytas Norėčiau pasinaudoti šia

2) Jūs galite sukurti SPI per "truputį Menkė"

nuoširdžiausi linkėjimai

Pavarčiau nuorodą taip, kaip jūs man.AT89C51 nėra jau MOSI arba Miso.Taigi aš jau įgyvendinti bit-banging algoritmas.Ar tai teisinga?

Maverick Max

Jūs galite ieškoti kodą 3-wire serijinis ne atmel svetainėje
geras lucks.

Maverickmax rašė:

Pavarčiau nuorodą taip, kaip jūs man.
AT89C51 nėra jau MOSI arba Miso.
Taigi aš jau įgyvendinti bit-banging algoritmas.
Ar tai teisinga?Maverick Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back