16bit Variabel AT89S51? Ar tai įmanoma? padėti, prašome

E

Elits

Guest
Hi all ... Turiu problema programavimo senas mikrovaldiklio tipą AT89S51. Turiu du kintamasis (8bit) ir b (8bit), aš noriu sujungti 16bit duomenų. kintamojo tapę aukštesnės tiek ir B Variabel kaip lowerbit. Kaip merege ir laikyti jį AT89S51? Ar yra koks nors AT89S51 registre, kuris gali turėti? Pavyzdžiui: (8bit) sujungti su B (8bit) C (16bit). Prašau, man tikrai reikia tavo pagalbos. arba Ar yra kas nors galėtų duoti keletą nuorodą (Link) Dėl geriausias dėl elits

Hai dptr Pavyzdys mov DPH, # 01h; viršutiniame baitų mov DPL, # 02h; mažesnis baitų dabar galite naudoti vč dptr; incerments dptr (16 bitų) Dėl Nandhu

[Quote = Elits] Hi all ... Turiu problema programavimo senas mikrovaldiklio tipą AT89S51. Turiu du kintamasis (8bit) ir b (8bit), aš noriu sujungti 16bit duomenų. kintamojo tapę aukštesnės tiek ir B Variabel kaip lowerbit. Kaip merege ir laikyti jį AT89S51? Ar yra koks nors AT89S51 registre, kuris gali turėti? Pavyzdžiui: (8bit) sujungti su B (8bit) C (16bit). Prašau, man tikrai reikia tavo pagalbos. ar yra kas nors galėtų duoti keletą nuorodą (Link) dėkoja nuoširdžiausi linkėjimai elits [/quote] Galima naudoti didesnį kalba pasiekti tai taip pat

tai galima lengvai padaryti C. naudojant loginius operatorius: D

Žinau, kad C ir kitų aukštųjų kalba galite tai padaryti lengvai. Tačiau, mano projektas turi naudoti ASM. Manau DPTR pasiekti adresas 16 bitų, o ne saugoti duomenis 16bit Prašome reikia jūsų pagalbos vaikinai ... dėl

Galite naudoti bet kokią turimą registrų ir 8 bitų, 16 bitų, 24 bitų arba 32 bitų kintamųjų .. Čia: http://www.8052.com/math.phtml rasite išsamų aprašymą, kaip atlikti 16 bitų matematinius 8051 Microcontrollers .. Linkėjimai, IanP BTW. DPTR registre gali būti lengvai naudojamas atlikti tam tikrą operaciją 16 bitų kintamasis, bet po to, kai operacija atliekama jums stroe šio 16-bi variabe bet du atminties vietose includindg registruose R0 - R7, arba R2-R7, jei ketinate R0 ir R1 netiesioginių spręsti ..

[Citata = Elits] Aš žinau, kad C ir kitų aukštųjų kalba galite tai padaryti lengvai. Tačiau, mano projektas turi naudoti ASM. Manau DPTR pasiekti adresas 16 bitų, o ne saugoti duomenis 16bit Prašome reikia jūsų pagalbos vaikinai ... dėl [/quote] taip, thats teisė. DPTR paprastai valdyti naudojamas adreso kintamasis, bet tiesiog manau, jei oji DPTR kintamasis yra duomenų, galite naudoti kitą atminties vietą arba užsiregistruokite, kad galėtumėte įrašyti reikšmę, TGA ir DPH

: IanP ačiū už jūsų nuoroda. tai naudinga: visiems ačiū didelis

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back