| Autorius | Pranešimas |
|---|
Laidos
Prisijungė: 06 Sep 2001 Žinutės: 351 Padėjo: 39
| 15 Bir 2004 22:53 REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Sveiki draugai,
keletą dienų atgal aš pateikti prašymą EGA e-knygų, straipsnių ir specifikacija Prašo forume ir ten nebuvau t jokio atsakymo. Dabar manau, kad šis forumas taptų geresne vieta mano prašymą.
Aš ieškau informacijos apie Orchard technika Antena sintezę. Šis metodas buvo pristatytas šiame dokumente forma nagrinėjimas iš PEE (ne IEEE):
HJ Orchard, RS Elliott ir GJ Stern optimizavimas sintezės formos antena modelius, Proc. Inst. Elec. Angl., Vol. 132 H dalyje, pp. 63-68, Feb 1985.
Bet kokia informacija yra sveikintinas (dokumentų, kurie aprašyti būdą, informacija apie programas, kad ją įgyvendinti, ir kt.)
Ačiū
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
Prisijungė: 05 liepa 2004 Žinutės: 74 Padėjo: 11
| 05 liepa 2004 23:34 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro,
keletas ausų atgal envolved į Orcherd-Elliott-Stern masyvas sintezė optimizavimas . Mes nustatėme, kad technika labai galinga dėl šių priežasčių:
- Greitai - Geros formos modelio prognozavimo ir kontrolės
su šių trūkumų
- Tai "formos sintezė" (be Koeficientas dėmesio specifikacija leidžiama) - Tik equispaced array (ir iš esmės tik linea masyvas) - Ne elementas pluošto (jis prisiima įvairiakryptė radiatorius, tačiau gali būti lengvai įgyvendinamos versiją su bendro radiatoriaus formos) - Fiksuoto ripple ir formos regione ir lapelio lygį, jūs neturite jokios kontrolės pereinamosios zonos.
essentually tokio pobūdžio sintezė kilęs iš teorijos "skaitmeninių filtrų projektavimas" laukas (žr. "Skaitmeninis signalų apdorojimas" - "Oppenheim-Shafer" puslapius apie Parkai ir McClellan).
Nedvejodami paprašyti daugiau apie tai.
Iki! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
palydovas
Prisijungė: 29 Kov 2004 Žinutės: 321 Padėjo: 7
| 06 liepa 2004 11:52 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| | Ar galėtumėte nusiųsti nuorodą popieriaus arba iliustracinė medžiaga? |
|
| Atgal į viršų | |
 |
mamali
Prisijungė: 29 Bal 2004 Žinutės: 378 Padėjo: 1 Vietovė: tarp pragaro ir dangaus
| 08 liepa 2004 1:40 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| | palydovinės rašė: | | Ar galėtumėte nusiųsti nuorodą popieriaus arba iliustracinė medžiaga? | įdomių dokumentų, pasakyk man, jei jus cant find it:
1 Nauja paviršiaus irimą greitai PO sintezės formos atšvaitas antenos Pinsard, B.; Renas, D. Diez, H.; Antenos ir platinimas, dešimtoji tarptautinė konferencija (Conf. Publ. Nr 436), tai: 1, 14-17 balandis 1997 Puslapiai: 25 - 29 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 2 formos atšvaitai keletą šviesų paraiškas Philippou, GY; Adatia, N.; Keli Sijiniai antenos ir Beamformers, PEE Colloquium dėl, 21 Nov 1989 Puslapiai: 3 / 1 - 3 / 3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 3 šoninių tiek formos atšvaitai kontūro sijos Ramanujam, p.; Tun, SM; Adatia, N.; Antenos ir platinimas, 1989. ICAP 89. Šeštoji tarptautinė konferencija (Conf. Publ. No.301), 4-7 balandis 1989 Puslapiai: 117 - 121 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 4 Optimizuota sintezės formos linijos šaltinis antena sijos Ares, F.; Elliott, RS; Moreno, E.; Elektronika laiškais, tomas 29, Numeris: 12, 10 birželio 1993 Puslapiai: 1136 - 1137
-------------------------------------------------- ------------------------------ 5 naujas etapas tik metodas formos sijos sintezė ir prisitaikanti mas F. Gatti, RV; Marcaccioli, L.; Sorrentino R.; Mikrobangų Konferencija, 2003. 33. Europos, tai: 2, 7-9, 2003 m. spalis Puslapiai: 739 - 742 vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 6 Aptakios Diafragma paskirstymo sintezė formos spindulio reflektorius antenos Westcott, BS; zaporožiuką, A.; SEARLE, AD; Elektronika laiškais, tomas 29, Numeris: 14, 8 Liepos 1993 Puslapiai: 1275 - 1276
-------------------------------------------------- ------------------------------ 7 Maitinimo sintezės formos antena modelius Mangenot, C.; Judasz T.; Combes, PF; Antenos ir Propagacja International Society Symposium, 1989. AP-S. Digest, 26-30 birželis 1989 Puslapiai: 420 - 423 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 8 Sijiniai formavimo būdus, remiantis analizės gradientas Iteration procedūras Westcott, BS; zaporožiuką, A.; Novel technologijas antenos kontrolės PEE Colloquium dėl, 16 Jan 1995 Puslapiai: 1 / 1 - 1 / 6
-------------------------------------------------- ------------------------------ 9 optimizavimas modelio sintezę naudojant klasikinio variational metodas Zhang, X.-z.; Antenos ir Propagacja International Society Symposium, 1993. AP-S. Digest, 28 June-2 July 1993 Puslapiai: 1582 - 1585 vol.3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 10 etapas tik formos pluošto sintezę naudojant techniką derinamai šviesų Be Kautz GM; Antenos ir platinimas, IEEE Sandoriai, Tūris: 47, numeris 5, 1999 m. gegužė Puslapiai: 887 - 894
-------------------------------------------------- ------------------------------ 11 A metodas optimalų modelį sintezės linijinės masyvų su pavesti nulls Shpak, DJ; Antenos ir platinimas, IEEE Sandoriai, tomas 44, Numeris: 3 kovo 1996 Puslapiai: 286 - 294
-------------------------------------------------- ------------------------------ 12 optimizavimas sintezuojamą masyvas sužadinimo naudojant masyvo polynome sudėtinga šaknų Swapping ir genetiniai algoritmai Markus, K.; Vaskelainen, L.; Mikrobangų krosnelės, antenos ir platinimas, PEE darbą -, tai: 145, numeris 6, Dec 1998 Puslapiai: 460 - 464
-------------------------------------------------- ------------------------------ 13 sugretinimo tarp realių ir energijos optimizavimo metodai matricos sintezė antenos Eclercy, D.; Rammal, M.; Reineix, A.; Jecko, B.; Elektronika laiškais, tomas 32, Numeris: 2, 18 Jan 1996 Puslapiai: 84 - 85
-------------------------------------------------- ------------------------------ 14 dizainas Chebyshev tipo kompleksas FIR filtrais ir skaitmeninės beamformers su tiesiniu fazės charakteristikos Zhang, X.; Dai, S.; Vizija, vaizdų ir signalų apdorojimas, IEE Proceedings, Volume: 141, numeris 1, Feb 1994 Puslapiai: 2 - 8
-------------------------------------------------- ------------------------------ 15 Array sintezė su sužadinimo apribojimų Franceschetti, G.; Mazzarella, G.; Panariello, G.; Mikrobangų krosnelės, antenos ir Propagacja [taip pat žr PEE darbą, mikrobangų krosnelė, antenos ir Propagacja] PEE darbą H Kiekis: l35, numeris: 6 Dec 1988 Puslapiai: 400 - 407
-------------------------------------------------- ------------------------------ 16 Sintezė formos šviesos atšvaito antena modelius Bergmann, J.; Brown RC; Clarricoats, PJB; Zhou, H.; Mikrobangų krosnelės, antenos ir Propagacja [taip pat žr PEE darbą, mikrobangų krosnelė, antenos ir Propagacja] PEE darbą H Kiekis: 135, numeris 1, Feb 1988 Puslapiai: 48 - 53
-------------------------------------------------- ------------------------------ 17 Etapais masyvo formos kelių šviesų optimizavimas Leo palydovinio ryšio naudojant Genetiniai algoritmai Sherman, KN; Etapais Array sistemos ir technologijos, 2000. Darbą. 2000 IEEE International Conference on, 21-25 gegužė 2000 Puslapiai: 501 - 504
-------------------------------------------------- ------------------------------ 18 Naudoti modifikuotų Gaussian sijos optimizuoti formos atšvaitai Schott P.; Paskalis, O.; Lemaître, F.; Antenos ir belaidžius Propagacja laiškais, tomas 2, numeris 1, 2003 Puslapiai: 14 - 17
-------------------------------------------------- ------------------------------ 19 Radiacinė modelio sintezė masyvų conformal antenos montuojamos ant savavališkai formos trijų platformų naudojant Genetiniai algoritmai Allard, RJ; Woerneris, DH; Woerneris, PL; Antenos ir platinimas, IEEE Sandoriai, tomas 51, numeris 5, 2003 m. gegužė Puslapiai: 1054 - 1062
-------------------------------------------------- ------------------------------ 20 linijiniai programa sintezė tiesioginio palydovinio transliavimo etapais masyvai Richie, JE; Kritikos, HN; Antenos ir platinimas, IEEE Sandoriai, tomas 36, Numeris: 3 kovo 1988 Puslapiai: 345 - 348
-------------------------------------------------- ------------------------------ 21 Sintezė formos eilutė kodo antena spinduliai naudojant gryno nekilnojamojo paskirstymus Ares, F.; Elliott, RS; Moreno, E.; Elektronika laiškais, tomas 30, Numeris: 4, 17 Feb 1994 Puslapiai: 280 - 281
-------------------------------------------------- ------------------------------ 22 sintezė ir analizė ilgo nuotolio radijo ryšio perdavimo antena šėrimo tinklo Kreczkowski, A.; Rutkowski T.; Mikrobangų krosnelės, Radarinės ir bevielių komunikacijų. 2000. Mikon-2000. 13-oji Tarptautinė konferencija, tomas 2, 22-24 gegužė 2000 Puslapiai: 592 - 596 vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 23 Kurių elipsinė anga dvejopo formos atšvaitas antena SNG paraiškas Skyttemyr, SA; Antenos ir Propagacja International Society Symposium, 2000. IEEE tomas: 2, 16-21 liepa 2000 Puslapiai: 558 - 561 vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 24 Greitėjimas ant sintezė formos atšvaitas antenų už Kontūrinis šviesų prašymus per Gaussian sijos požiūris HSI-Tseng Chou; Theunissen W.; Pathak, pH; Antenos ir platinimas visuomenėje, 1999. IEEE International Symposium 1999, Kiekis: 4, 11-16 liepa 1999 Puslapiai: 2336 - 2339 vol.4
-------------------------------------------------- ------------------------------ 25 taikymas frakcinės Furjė transformacija į sintezģs žemas šoninių pieštuko formos sijos nonseparable Planar masyvai Bakelitas, MJ; nelsonas, WS; Antenos ir Propagacja International Society Symposium, 1998. IEEE tomas: 2, 21-26 birželis 1998 Puslapiai: 744 - 747 vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 26 Veiksmingesnis metodas dizaino linijų matricos su pavesti nulls Shpak, DJ; Okeanija 95. MTS / IEEE. "Iššūkiai Mūsų keitimas Global Environment". Conference Proceedings. , Tai: 2, 9-12 Oct 1995 Puslapiai: 1303 - 1310 vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 27 Sintezė SAR spinduliuotės modelius įtraukiant tarpusavio ryšio naudojant genetinius metodus James, p.; Antenos ir platinimas, 1995. ICAP 95. Devintoji tarptautinė konferencija (Conf. Publ. Nr 407), 4-7 balandis 1995 Puslapiai: 383 - 386 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 28 Greitas sintezės formos atšvaitas antenų už Kontūrinis sijos Stirland, SJ; Antenos ir platinimas, 1993. Aštuntoji tarptautinė konferencija, 1993 Puslapiai: 18 - 21 Vol.1
Marti |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 09 liepa 2004 19:19 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max juppydu,
Dėkojame už atsakymą. Aš naudojo parkai-McClellan metodas sintezės skaitmeninių filtrų. Aš maniau, kad šis metodas gali būti tinkamas sintezės formos antena modelius; atveju nonsymmetrical modelių kompleksinės versija turėtų būti naudojami. Bet man iškilo kai kurių diffuculties kad aš stengsiuosi atskleisti.
Į parkai-McClellan metodą atsižvelgiama nurodant norimą perdavimo funkcija (ir amplitudžių ir fazių) viena ar daugiau juostų. Tais atvejais, kai antenos prie sintezės, norimą modelį paprastai nurodyta tik amplitudės. Galima nurodyti savavališkai fazės charakteristikos (pvz., linijinės etapas), bet šis apribojimas labai sumažina laipsnių laisvės optimizavimas amplitudės formos.
Aš planuojama synthetize | H (z) | ^ 2 vietoj norimo amplitudė | H (z) |, nes | H (z) | ^ 2 yra tiesinė fazių ir dėl šios priežasties nulio yra simetriškai pateikiama atsižvelgiant į vienetinių apskritimo (arba Shelkunoff ratas, naudojant antenos žargonu). Tai reiškia, kad jei Z0 yra nulis, 1/Z0 * yra nulis, taip pat. Kai | H (z) | ^ 2 synthetized su nuliu gali būti padalytas tarp H (z) ir H * (z). Tai galima padaryti su laisvės pasirinkti patogesnis nulio (ar už jos ribų vienetinių apskritimo) kiekviena pora turi būti priskirtos O (z). Bet nulio, gulėti vienetinių apskritimo (jie pagaminti mažai šoninių regionai) negali būti suskaidyta, nes jie yra paprastų (ne dvigubai).
Ir aš turiu keletą klausimų:
Ar Orchard-Elliot-Stern procedūros, susijusios su I aprašyta pirmiau? Ar Orchard-Elliot-Stern procedūrą, pagrįstą į Remez keitimo algoritmas (kaip parkai-McClellan metodu)? Kaip taikyti parkai-McClellan tvarka pluošto sintezę atsižvelgiant tik amplitudės specifikacija?
Nuoširdžiausi linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 10 liepa 2004 15:28 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Labai geras sąrašas dokumentų, mamali.
anyway Zorro tikriausiai ieško dokumentus Orchard-Elliott-Stern, aš galiu manyti taip:
"Masės Antenos sintezė", IEEE antenos ir platinimas visuomenėje naujienos Spal 1985 (dalis I)
"Masės Antenos sintezė", IEEE antenos ir platinimas visuomenėje naujienos Bal 1986 (dalis II)
"Dėl optimizavimas synhtesis ir formos antena Patterns", "Advanced Antenų technologijos, Edt. Peter Clarricoats
"Išplėtimas į Orchard-Elliott sintezės metodas Grynaveisliai Nekilnojamasis Nonsymmetrical pavyzdžiai JARodriguez E. Botha F. Ares, IEEE Trans., Vol. 45, Nr 8, rugpjūtis 1997 metų.
"A pastaba dėl Apribojimai Orcherd metodo", F.Ares-Pena, IEEE antena ir Propagacja Magazine, Vol. 44, No 1, Feb 2002.
taip pat "pahsed masyvas" antena žinynas, RJMailloux, Artech House galite rasti puslapyje 152 sintezės ORC. et all.
Norėdami Zorro mėginu ką nors atsakyti (aš papludimio! Vėliau Tikiuosi atsakyti į kitų Zorro temos)
Zorro: "Tais atvejais, kai antenos prie sintezės, norimą modelį paprastai nurodyta tik amplitudė. - Tai ne visada tiesa aš tik envolved į Antenos projektavimo etapo modelio apribojimų.
Zorro: "Galima nustatyti savavališkai etapo charakteristika ..". - Žinoma, jei norite optimizuoti modulio papildomas etapas constrint yra komplikacija.
Zorro: "Aš planuojama synthetize | H (z) | ^ 2 ..". - It's ok pat ORC. Sintezė yra regardin | F | ^ 2, tai apower sintezę.
Zorro: "Tai reiškia, kad jei Z0 yra nulis, 1/Z0 *.." - Aš turiu patikrinti, bet Orch. mes: jei z0 = A × exp (fi) yra šaknis formos regiono Taip Z1 = (1 / A) × exp (fi), tai yra ne tas pats. Bet peraphs į parkai-McClellan jie differnt prasme (!?).
Dėl kitų klausimų Tikiuosi atsakyti vėliau! Anyway thake ieškokite šių dviejų nuoroda:
TWParks ir JHMcClellan "Chebysche artėjimą Nonrecursive Skaitmeniniai filtrai su tiesiniu etapas", IEEE Trans. Circuit Theory, Vol. CT-19 Mar 1972, p. 189-194
TWParks ir JHMcClellan "Programa dizaino linijų etapas Žinoma Impulse Response filtrai", IEEE Trans. Garso Electroacoust. , Vol. AS-20, No 3 Rugp 1972, pp 195-199.
Iki! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 10 liepa 2004 15:53 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Atsiprašome už savo klaidą Zorro savo sakiniu: "Tai reiškia, kad jei Z0 yra nulis, 1/Z0 *.." yra teisinga. (* = Komplekso yra coniugated!) |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 12 liepa 2004 23:33 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro.
Aš stengiuosi suteikti jums padėti, jei įmanoma, dėl savo abejonių Orchard-Elliot-Stern.
"Ar Orchard-Elliot-Stern procedūros, susijusios su I aprašyta pirmiau?". Manau taip. The Orchard-Elliot-Stern procedūra grindžiama "equiripple artėjimą" ir matau, kad Oppheneim-Shafer kad parkai-McClellan dirbo tokio filtro artėjimą.
"Ar Orchard-Elliot-Stern procedūrą, pagrįstą į Remez keitimo algoritmas (kaip parkai-McClellan metodu)?" Tikrai nežinau, kad Remez algoritmas bet ir Orchard popieriaus "Optiomising .." aiškiai pasakė: ".., naudojant variantą Remez algoritmas.
"Kaip taikyti parkai-McClellan tvarka pluošto sintezę atsižvelgiant tik amplitudės specifikacija?" I don't know parkai-McClellan algoritmas, o "Oppheniem-Shafer" algoritmas taikomas FIR filtrai niekinis etapas. Sintezės procedūra aprašyta ir etapo specifikaciją rodoma!
Jei norite, aš galiu pateikti jums keletą optimizuotas masyvas antena koeficientus pagal Orch-Ell-St procedūrą dėl kai kurių formos šviesų kaip vienodo viršų šviesų ir galima patikrinti savo rezultatus su parkai-McClellan procedūrą.
PS: Jūs turite Orchard-Elliott-Stern popieriaus? visos sintezės procedūros detalės aprašytos šiame dokumente.
Iki. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 13 liepa 2004 18:23 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max mamali,
| mamali rašė: | įdomių dokumentų, pasakyk man, jei jus cant find it: ................
|
dėkojame Jums už pasiūlymą ir jūsų pasiūlymų. Prašome galėtumėte dalintis dokumentais 4, 13, 15 ir 21 savo sąrašą?
Ačiū
Max juppydu,
Dėkoju dar kartą. Tikiuosi, kad Jums buvo patiko paplūdimys. Dabar aš dirbu su Mailloux knyga.
| juppydu rašė: | Jei norite, aš galiu pateikti jums keletą optimizuotas masyvas antena koeficientus pagal Orch-Ell-St procedūrą dėl kai kurių formos šviesų kaip vienodo viršų šviesų ir galima patikrinti savo rezultatus su parkai-McClellan procedūrą.
|
Dėkojame juppydu Aš atsižvelgti į jūsų pasiūlymus.
| juppydu rašė: | PS: Jūs turite Orchard-Elliott-Stern popieriaus? visos sintezės procedūros detalės aprašytos šiame dokumente.
|
I Don t turi Orchard-Elliott-Stern popieriaus. Jei tai elektronine versija ir galima maloniai siųsti man į bylą, todėl Negyvenamos vieta būti labai naudinga.
| juppydu rašė: | "Kaip taikyti parkai-McClellan tvarka pluošto sintezę atsižvelgiant tik amplitudės specifikacija?" I don't know parkai-McClellan algoritmas, o "Oppheniem-Shafer" algoritmas taikomas FIR filtrai niekinis etapas. Sintezės procedūra aprašyta ir etapo specifikaciją rodoma!
|
NB standartines parkai-McClellan metodas turi etapo specifikaciją. Tais atvejais, kai lowpass, hipass, MULTIBAND ir tt Šios specifikacijos yra tiesinė etapas (arba null etapą wrt center metu atsakymą). Tais atvejais, kai Hilbert filtrai ji yra / - pi / 2 ir pan.
Beje, buvo labai įdomi diskusija su antena ir platinimas visuomenėje naujienos (Jun 1988 p.43, Oct 1988 p.48 Gruod 1988 p. 28, 29 Vas 1989 p.35-36 Bal 1989 p. 55 -56 Bir 1989 p. 49, 50) tarp Elliotas ir Steyskal dėl Woodward-Lawson vs Orchard-Elliott-Stern sintezės metodai.
Nuoširdžiausi linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 13 liepa 2004 22:36 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro,
Ką aš manau, kad fazės nulinės filtras nieko (antenos prasme) linijinės matrica su etapo centras, centras, arrray kadangi jei etapas centras yra vienas kraštas masyvo turite Linijinis etapui, yra tik pakeisti (laiko traslation mėginio filtravimas kalba) nuo atskaitos taško. (linijinė masyvas yra "erdvinis filtras").
Apie parkai-McClellan procedūra aš gera naujiena. Aš tik pažvelgti į mano biblioteką ir radau tai:
knyga: "Optimalus Array perdirbimas", IV dalis, HL Van Medžiai, Wiley-Interscience. Į skyrių 3.6 MiniMax Design "ir parkai-McClellean darbų yra primenama, ypač 3.6.1 ir" alternation Theorem "ir Minimax kriterijai yra paaiškinti (atrodo labai panašūs į Orch-Ell-St) ir 3.6.2 punkte, yra "Parkas-McClellan-Rabiner algoritmas" (bingo!) šioje dalyje žingsnis po žingsnio sintezės procedūra aprašyta! jis apibūdinamas kaip Oppenheim-Shafer, vis dėlto šioje knygoje yra esplicitilly aprašyta trems "antenų sintezė.
Jūsų klausimas apie ryšį tarp parkai-McClellan nėra dar galutinai išspręstas, bet ir possibiliy naudoti parkai-McClellan tvarka masyvas sintezė atsakymas yra TAIP.
Let me know jokios pažangos savo tyrimo apie sintezės procedūra esate besivystančių! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 16 liepa 2004 22:21 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max juppydu,
| juppydu rašė: | | Ką aš manau, kad fazės nulinės filtras nieko (antenos prasme) linijinės matrica su etapo centras, centras, arrray kadangi jei etapas centras yra vienas kraštas masyvo turite Linijinis etapui, yra tik pakeisti (laiko traslation mėginio filtravimas kalba) nuo atskaitos taško. (linijinė masyvas yra "erdvinis filtras"). |
Sutinku. Be to, manau, kad Nonlinear ryšį tarp faze ir dažnio (per filtrą prasme) reiškia, kad etapas centras antenos (antenos prasme) pokyčius su kampu.
| juppydu rašė: | | ... knyga: "Optimalus Array perdirbimas", IV dalis, HL Van Medžiai, Wiley-Interscience. |
Deja, neturiu jokių 4 dalies Van Medžiai darbo. I'm trying to get it.
Aš dirbu dėl implemantation ir Orch-Ell-St procedūrą. Tikiuosi, kad jis bus darbe.
Linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 16 liepa 2004 22:48 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro,
Deja, šios savaitės pabaigoje būsiu darbe (Mes gamybos etapo masyvas entenna! ) Ir aš galiu negalės siųsti Jums straipsnyje Orch. (Aš tik popieriuje ir aš nuskaitymo į elektroninį formatą, be to, esu nauja "site", todėl aš turiu atrodyti, jei galima ir kaip įkelti failą!). I'll try į prasidedant kitą savaitę!
Dėl etapo centrą, aš sutinku, fazės centras turi būti apibrėžtas "dėl konkrečios zonos" (ty per tam tikrą anglular sektoriuje) persirengimo srityje pačiu greitakalbė gali turėti kitą etapą centro! Kitais žodžiais antenos gali turėti keletą etapas centro! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 20 liepa 2004 1:11 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max juppydu
Tikiuosi, kad šios darbo savaitės pabaigoje buvo sėkmingas tau (padarė praeityje savaitės pabaigos paplūdimio kompensuoti šį vieną?) Dėkojame už pasiūlymą nuskaityti dokumentą ir išsiųsti jį. Jis yra labai vertinamas.
Analizuojant abu metodus, aš pastebėjau, pagrindinis skirtumas tarp parkai-McClellan (P-MC) ir Orchard-Elliott-Stern (OES) procedūras, be to, skirtumas, kad P-MC funkcija sintezė ir OĮT yra energijos sintezės metodas. Šis skirtumas yra susijęs su tuo, kad specifikacijos, kyla ir kaip jos yra vertinamos pagal metodą.
Į P-MC, yra nurodyti juostų ir pereinamojo juostose. Tikslas yra pasiekti geriausią equirriple artėjimą norimą atsakymą į nurodytą juostos, į Minimax prasme. Šios specifikacijos yra: - Priteisti iš filtro (skaičių nuliais) - Kraštai tarp nurodytų dažnių juostų ir pereinamojo juostose - Pageidaujamą atsakymą į nurodytą juostose - Santykinis svoris nurodytas juostose Gautas ripples yra kiek įmanoma mažesnė nurodyta juostose.
Į OĮT, yra tik konkrečiuose regionuose, kurių formos regionuose ir mažo šoninių regionuose. Atkreipkite dėmesį, kad nėra specifikacija perėjimą regionuose. Tikslas yra tai, kad didžiausias ir mažiausias ir formos regionus pasieks nustatytą lygį, taip pat maxima ir šoninių regionuose. Šios specifikacijos yra: - Kraštai tarp regionų - Kiekį nulio kiekviename regione - Norimą ripple (po formos regionai) ir šoninių lygmuo (šoninių regionai) Gautas beamwidths priklauso nuo nurodyto ripples (žr. p. 157, fig. 3.14 Mailloux knygos).
In OĮT, turite pasirinkti, kiek nulių turi būti įdiegtas kiekviename regione. P-MC valdo nulio automatiškai.
P-MC, už tam tikrą užsakymą, Jūs turite užtikrinti nuolat Silver, pagamintiems konkrečiuose regionuose, bet jūs don t know a priori jų tikslią vertę. In OĮT tam tikrą užsakymą, Jūs turite užtikrinti, kad vertė, Silver, bet jūs don t know a priori beamwidth, kurioje gauta funkcija lieka viduje norimą Silver juostoje. Ir tu don t know perėjimą juostos, juos apibrėžiant kaip juostose, kuriose dėl funkcijos išėjimai ir ripple juostose.
(Žinoma, tai, kas išdėstyta pirmiau, yra tiesa, jei algoritmas nueiti ....)
Linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 24 liepa 2004 17:01 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro,
Praėję savaitės pabaigoje aš dirbo, bet pirmojo bandymo rezultatų masyvo yra gana gerai !
Kalbant apie paskutinį pranešimą, sutinku su jumis.
Mano po 10-liepos Aš pasakiau, kad Orh El-Sankt yra galia sintezė ir po 5-liepos, kad pereinamosios zonos negalima nustatyti. Ripple ir pereinamosios zonos nėra nepriklausomos!
Anyway Orh El-Sankt yra realted, mano nuomone, į teorijos "Alterantion teorijos", kaip parkai-McCl, tiek prisiima žinoti numerį min e max formos ir null regione. Aš mokytis giliai parkai-McL geriau įgyvendinti įrodymų bendrus aspektus (Tikiuosi, kad kitą savaitę).
Nes kas susiję su "kontrolė" per pereinamosios zonos, manau, kad Orch-Ell-St procedūra "Geriausias" pereinamosios zonos (ty mažiausiai) fiksuoto ripple tiek formos ir lobes regione. Manau, taip pat klasikiniai "Chebyschev sintezė", kai "geriausias" Koeficientas dėmesio (ty siauro spindulio plotis) yra gauti fiksuoto lygio šoninių lobes. Aš galiu siųsti Jums pavyzdys Orch-Ell-St, o jūs, jūsų kodas gali bandyti gauti "Filtras" su mažiau pereinamosios zonos nei gautas manimi. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 02 rugpjūtis 2004 18:34 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max juppydu
Naudojant OĮT tvarka, aš bandžiau atgaminti rezultatų parodyta pav. 3.14 Mailloux knyga ir pav. 5 iš Elliotas s straipsnis [ "Array Antenos sintezė", IEEE antenos ir platinimas visuomenėje naujienos Spal 1985 (dalis I)]. Aš prielaidą, kad elementas atstumas yra 0,5 wavelenghts. Aš gavau rezultatus, kurie, atrodo, bus gerai, bet jie nėra tokie patys, kaip ir skaičiai. Gal aš m nenaudojate teisingą specifikacijų (jos nėra aiškiai nurodyta nuorodomis aš), arba I padarė keletą klaidų, susijusių su įgyvendinimo metodą. Ar Jūs galėtumėte man specifikacijų iš OĮT popieriaus arba pavyzdžiu specifikacijas? Ačiū
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 03 rugpjūtis 2004 19:39 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Sveiki Zorro,
Manau, kad forma yra tokia:
(cosec (Th-Pi / 2)) ^ 2 * cos (Th-Pi / 2) su
Pi = "P-Graikų" Th = aukštis kampu, svyruoja nuo 100 ° iki 140 ° (100 * ir žvilgtelėti, esant 140 ° pabaigoje formos regione).
Reikia žinoti, kad, kaip jums sako, jūs ne kontroliuoti pereinamosios zonoje, tai reiškia, kad fiksuoto šalinio lapelio lygis ", turite pabandyti kiek nulių nurodytos formos regione (per mažai nulio į formos regione reiškia" mažiau " formos regiono ir per daug nuliu reiškia "išsiplėtusioje" formos regione. Tai yra pagrindinis trūkumas tokio pobūdžio sintezė!
Leiskite žinoti savo rezultatus! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 05 rugpjūtis 2004 0:26 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max juppydu,
Aš ištaisyti klaidą, ir dabar aš turiu gerų rezultatų, tačiau: - I Don t gauti konvergenciją, tam tikrais atvejais (tai, atrodo, turime išspręsti po nuorodomis aš) - Problemos su papildomų nuolat C2: aš turiu nustatyti nuolat po ranka, siekiant reguliuoti sidelobes ne pageidaujamą lygį, atsižvelgiant į vynai.
Modelis su cosec () ^ 2 * cos () forma (pav. 5.ac į Elliotas s popieriaus ir pav. 3,14 į Mailloux) vyks nuo 90 iki 140 laipsnių ir fiksuoto papildyta pluošto (pav. 5.d į Elliot s popieriaus) nuo 55 iki 125 laipsnių. Iš tiesų, jei aš m nesupainiotų, tvarka pateikia nustatytos nuliui į nurodytą privalo iš formos regione. Aš konvergencijos fiksuoto papildyta pluošto su 0,5 dB ripple o cosec () ^ 2 * cos () formos sijos 1,5 dB ir 1dB ripples. Bet mano procedūra doesn t nueiti, kad pastarasis su Silver 0,7 dB arba mažesnis.
Vis dėlto, būtų labai malonu gauti OĮT popieriaus.
Ačiū. Linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 05 rugpjūtis 2004 22:14 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Max Zorro,
Zorro: .. Iš tikrųjų, jeigu aš m nesupainiotų, tvarka pateikia nustatytos nuliui į nurodytą privalo iš formos regione.
Jūs neteisingai modelio specifikacija, atminkite, kad formos zonoje yra "ne" zonoje tarp nulls kaip jūs manote! paveiksle 5 turite pamatyti formos zonoje (kad kartais nėra pasiektas, kaip tikėtasi, nes trūksta kontrolės formos regione perėjimas), kitų žodžių, mažai klaidų, pamatyti zonoje tarp dviejų "peeks" ant krašto formos regione! Dėl formos regione yra nustatoma pagal kitus parametrus "Silver", "lobes lygis", "nulio" formos regione ". Jūs galite galvoti taip: synthetise plokšti viršų sija (atvejis, kai aš), kurios tik vienas nulis (kitas parametras, kaip jums patinka), tada synthetise pačiu masyvas su 2 nulio "formos regione (jei II). Geras! Apskaičiuoti formos regione beamwidth (zonoje, kur costant pamatinės vertės, gautos su prašymu Silver), dabar klausimas: Stenkitės synthetise plokšti viršų spindulį, tuos pačius reikalavimus, bet beamwidth, kuris yra mažesnis nei atveju II, bet daugiau kaip atvejis, kai aš, tu gali padaryti tai? let me know!
Zorro: butas papildyta pluošto (pav. 5.d į Elliotas ai popierius) nuo 55 iki 125 laipsnių
Dėl fiksuoto viršų šviesų fasadams kampas svyruoja per 65 ° iki 115 °, ir, kaip įprasta, kad "tiesa" formos regione gali būti ne taip, kaip gavo vieną!
Zorro: .. problema su papildomų nuolat C2: aš turiu nustatyti nuolat po ranka, siekiant reguliuoti sidelobes ne pageidaujamą lygį, atsižvelgiant į piko ..
Gerai, šiuo klausimu buvo truble man per daug. Universitete kartą paliko šį punktą neišspręstos (ne ranka, kaip jums), tačiau dabar laikas išspręsti šį punktą (kuo greičiau).
Zorro: .. I Don t gauti konvergenciją, tam tikrais atvejais (tai, atrodo, turime išspręsti po nuorodomis aš) ..
Ką reiškia su "po"?
.. Aš konvergencijos fiksuoto papildyta pluošto su 0,5 dB ripple o cosec () ^ 2 * cos () formos sijos 1,5 dB ir 1dB ripples. Bet mano procedūra doesn t nueiti, kad pastarasis su Silver 0,7 dB arba mažesnė ..
Jūs turite nustatyti kodas, nes ši procedūra yra konverguojančias visada (dalis skaičiaus klaidas įvesti pernelyg griežti apribojimai). Nepamirškite įrašyti daugiau nulių ir formos regione kai paprašyti kodas griežtesnė Silver reikalavimai (toliau 0.2dB).
Zorro: Vis dėlto, būtų labai malonu gauti OĮT popieriaus.
Taip, aš darbo labai sunku šių dienų, holydays šiemet , Nuo 8:00 iki 10:00 ar daugiau kiekvieną dieną. Be to mano "sena" popierius yra labai blogos sąlygos, leiskite man pamatyti, kaip paversti popieriaus --- elektronine forma.
pasimatysime vėliau! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Laidos
| 12 rugpjūtis 2004 15:44 Re: REQ: Antenos modelio sintezė: Orchard metodas | | |
|
| Sveiki juppydu,
Atsiprašome už vėlavimą Atsakiklis.
| juppydu rašė: | Zorro: Iš tiesų, jei aš m nesupainiotų, tvarka pateikia nustatytos nuliui į nurodytą privalo iš formos regione.
Jūs neteisingai modelio specifikacija, atminkite, kad formos zonoje yra "ne" zonoje tarp nulls kaip jūs manote! paveiksle 5 turite pamatyti formos zonoje (kad kartais nėra pasiektas, kaip tikėtasi, nes trūksta kontrolės formos regione perėjimas), kitų žodžių, mažai klaidų, pamatyti zonoje tarp dviejų "peeks" ant krašto formos regione! Dėl formos regione yra nustatoma pagal kitus parametrus "Silver", "lobes lygis", "nulio" formos regione ". |
Sutinku su jumis, kas yra naudinga ar tiesa formos regione. Tačiau tai, kas vadinama formos regione ir tai, kas vadinama kontroliuojamų sidelobes regione Orchard? Aš ką Mailloux nurodo p. 155: For the purpose of ordering the pattern zeros, and with no loss in generality, the shaped beam edge (region I) is arranged to end at psi=pi (as in the figure) . And the fixed zero (Nth root) is at w=-1 j*0=exp(0 j*pi). But the abovementioned figure is fig. 3.13, in which the region marked as Region I doesn t end at pi (!). [And there are some typographical errors].
My implementation places the fixed zero at a given angle, that is the theta specified as the bound between the two regions. The other zeros are placed in such a way that the specified number of ripples are obtained. For example, for the flat top beam of fig. 5d (Elliot s paper), I placed the fixed zero for a null at 55°. The algorithm puts six zeros (the required N1) outside the unit circle in the places needed for having the peaks and valleys at /-0.5 dB; four zeros are put on the unit circle for the four sidelobes at -30 dB, and four more zeros for the sidelobes at -20 dB. Really, I don t use the other bound of the shaped region! As you said, The shaped region is defined by the other parameters "ripple", "lobes level", "zeros in shaped region".
| juppydu wrote: | | You can think as follow: synthetise a flat top beam (case I) with only one zero (other parameter as you like) then synthetise the same array with 2 zeros in shaped region (case II). Good! compute the shaped region beamwidth (the zone where the costant reference value is obtained with the requested ripple), now the question: Try to synthetise a flat top beam with the same requirements but beamwidth that is less than case II but more than case I, are you able to do that ? let me know ! |
I m not able because of the abovementioned reasons. The width of the shaped region results as a consequence of the selection of the other parametes. The same happens with the controlled sidelobe region. Again we can say that there is no control over the transition regions.
| juppydu wrote: | Zorro: flat topped beam (fig. 5.d in Elliot s paper) from 55 to 125 degrees
For the flat-top beam the elevation angle is ranging within 65° to 115°, and as usual the "true" shaped region could be not as the obtained one! |
Forcing the fixed zero for a null at 55°, I obtain a beamwidth (between the points of -0.5 dB) ranging between 63.7 and 118.5 dB. In order to center it, I have to specify the fixed zero at -53.81 degrees; the beam at -0.5 dB results at (90 /-27.39) degrees.
| juppydu wrote: | Zorro: ..I don t get convergence in certain cases (that seem to have a solution after the references I have) ..
What do you mean with "after" ? |
Sorry for my bad English. I meant that the bibliography I had available show solutions for that cases.
| juppydu wrote: | I got convergence for the flat topped beam with 0.5 dB ripple and for the cosec()^2*cos() shaped beam with 1.5 dB and 1dB ripples. But my procedure doesn t converge for the latter with a ripple of 0.7 dB or less..
You have to tune the code since the procedure is converging always (a part numerical errors when you put too stringent constraints). Remember to put more zeros in the shaped region when you ask to the code more severe ripple requirements (below 0.2dB). |
OK. I think I have some issue with the convergence of Newton method with the cosec^2()*cos() beam.
| juppydu wrote: | Zorro: Still, it would be very nice to get the OES paper.
Yes, I working very hard these days, no holydays this year , starting from 8.00am to 10.00pm or more every day. Moreover my "old" paper is in very bad conditions, let me see how convert the paper in --- electronic format.
see you later! |
Ačiū!
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 14 Sep 2004 22:38 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hi Zorro, no news ?
I have finally finished my code for OES synthesis , all works fine now.
My results are better then the result of OES, I thnik because in the 1985 the code of OES was less precise than that of acutal PC!
before the end of this week I upload the executable code for your fun and I will wait your comments. Stay tuned ! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
mamali
Joined: 29 Apr 2004 Žinutės: 378 Padėjo: 1 Location: between hell and heaven
| 15 Sep 2004 11:09 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | zorro wrote: | Hi mamali,
| mamali wrote: | some interesting papers, tell me if you cant find it: ................
|
thank you for your suggestion and your offer. Please, could you share the papers 4, 13, 15 and 21 of your list?
Ačiū
Z |
hi friends, sorry if i am late, i was a little bussy with my thesis. well, here's what you wanted; by the way, i should consider the discussions, it seems interesting .
marti
|
|
| Atgal į viršų | |
 |
mamali
Joined: 29 Apr 2004 Žinutės: 378 Padėjo: 1 Location: between hell and heaven
| 15 Sep 2004 12:08 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| these i found also practical:
-1 F. Ares-Pena, "A Note on the Limitations of Orchard's Method," IEEE Antennas and Propagation Magazine, Vol. 44, No. 1, February 2002, p.109.
0 JA Rodriguez, E. Botha, and F. Ares, "Extension of the Orchard-Elliott Synthesis Method to Pure-Real Nonsymmetrical-Shaped Patterns," IEEE TRANSACTIONS ON ANTENNAS AND PROPAGATION, VOL. 45, NO. 8, AUGUST 1997, pp. 1317-1318.
1 MJ Buckley, "Synthesis of shaped beam antenna patterns using implicitly constrained current elements," IEEE Trans. Antennas Propagat., vol. 44, pp. 192-197, Feb. 1996.
2 D. Eclercy, M. Rammal, A. Reinex, and B. Jecko, "Comparison between real and power optimization methods for arrays synthesis antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 2, pp. 84-85, Jan. 1996.
3 Ares, F.; Rengarajan, SR; Moreno, E., "Remarks on comparison between real and power optimisation methods for arrays synthesis of antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 15, Page(s): 1338-1339
sorry for wiered numbering!, wish be helpfull,
marti
|
|
| Atgal į viršų | |
 |
zorro
| 30 Sep 2004 21:05 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hi friends,
unfortunately I had other engagements in the last times, but I m here again. 
Juppydu, many thanks for your offer; it is welcome! Do you get better results than OES? In which sense?
Marti, thank you for the papers. It sa very good and helpful collection!
By the way, I will pose a question. It is clear the reason for csc^2(theta) pattern (to obtain a constant height radar coverage). But patterns with shape csc^2(theta)*cos(theta) or even csc^2(theta)*sqrt(cos(theta)) are presented in the papers. Which are their applications? Is it related with the dependence of radar cross section of planes with elevation angle, as seen from the radar?
See you. Best regards
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:04 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hello Zorro.
I mean that my soution is little more accurate than the solution of Orchard (as reported in the article). Anyway more probably some differnce are due only to a different level of precision imposed during the synthesis Loop (so the solution are both quite good).
the test case is (16 elements, 0.5 spacing, Cosec2*Cos (between 100° and 140°), ripple -3dB, lobe -20dB, four lobe -30dB) ORCHARD Juppydu Amp Ph Amp Ph 0.77 177.1 0.77 177.5 0.50 -89.2 0.49 -88.6 0.38 -76.0 0.38 -76.1 0.56 -88.3 0.56 -88.1 0.76 -38.1 0.75 -37.9 0.63 7.7 0.62 7.9 0.56 -5.0 0.56 -4.8 0.99 19.0 0.98 19.1 1.04 66.8 1.04 67.0 0.81 94.1 0.81 94.3 1.03 96.9 1.02 97.0 1.47 132.2 1.46 132.3 1.66 -176.8 1.65 -176.6 1.64 -126.1 1.63 -126.0 1.17 -76.4 1.16 -76.4 1.00 0.0 1.00 0.0
Anyway the discussion in this forum was the cause to finish my Orchard synthesis program developed by me at the university time. I have uploaded an Executable file for You ! it is very simple to use. It is a Windows GUI application completely written by me !
For the very first use follow my istruction
1- Run the program (double click on the exe file) 2- Click "OK" button confirming the default synthesis settings. 3- in the new page that you see click "Run" button, You see the synthesis in action !! 4- then go to the 3 edit box at the bottom right and typing 1 in initial box, 4 in end box and -30 in new value box finally Click on "Set New SPec" button, and then click on "Run" button !! you see the synthesis as in the reference of Orchard ! 5- To be sure that all works as Orchard said, click on "Load Reference" button, you see the Pattern computed by the Orchard coefficients (as in the previous table). Uncheck the CheckBox to hide the marker to better compare the two patterns.
Try all the other pattern type and/or synthesis parameter, the program is able to prevent wrong inputs in many cases (probably except pathological ones !).
You can use the program as you like ! also the other people in Elektroda can do that, I will wait for any suggestions from you and the others !
good Luck.
PS: I still working very hard and this program has been built during the nights (close to midnight), so some error in coding are possible ! Sorry for that ! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:14 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Probably in the last message I wasn't able to upload the file . Now I try again !
|
|
| Atgal į viršų | |
 |
zorro
| 06 Oct 2004 20:40 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | juppydu wrote: | Hello Zorro. I will wait for any suggestions from you and the others ! | Ačiū! I ran your program. It seems to work nice. I will try to give you some suggestions. First of all, Can the coefficients (element excitations) be recovered from the program? Linkėjimai
Z |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 02 Nov 2004 23:41 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Sure ! it can
anyway I have discovered a little bug and I have just corrected it !
Now that I am in deep into Orchard Synthesis I can say that a problem with the code implementation, as suggested by Orchard, is the follow:
The actual desogn fixes the position of the Main Peak at one extrema of the shaped region. This causes two drawbacks:
1. part of the shaped region was not covered as desidered (or not as desidered in real world application)
2. only coverage area with the maximum at the edge of the shaped region can be synthetised
I am actually working on to remove theis limitation
see you the next time ! |
|
| Atgal į viršų | |
 |
juppydu
| 19 Feb 2006 22:11 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Labas,
I have just uploaded a new release of my code !
I would like to known your comments !
PS: there is a "first" help file included, it must be in the same folder of main program. Follow the "eample 1" in the help file before start to use the program, anyway for any questions feel free to contact me (see also my web site)
NB: this program vrsion is limited to beam like "CosecCos" as in the Orchard paper, but is not limite in number of radiating elemets and the optimised excitations are available.
|
|
| Atgal į viršų | |
 |
jyfx
| 27 Feb 2006 10:09 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | good |
|
| Atgal į viršų | |
 |
akedar
| 28 Feb 2006 20:08 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently
Added after 35 seconds:
your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently on this mail id
ashutosh.kedar(at)gmail.com |
|
| Atgal į viršų | |
 |