| Autorius | Pranešimas |
|---|
zhoury
Prisijungė: 25 bal 2002 Žinutės: 27
| 05 liepa 2002 10:49 projektavimo cpu | | |
|
| | Now I have a preject sukurti 64 bitų procesoriaus. Turiu klausimas kuriam turi patirties tai that.pls pm man, jei turite patirties, kad ir malonu padėti kitiems. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Runīgs
Prisijungė: 18 Kov 2002 Žinutės: 97 Vieta: Izraelis
| 05 liepa 2002 11:05 | | |
|
| Labas
turite info apie VHDL cpu branduolys adresu:
www.opencores.org
Taip pat galite užduoti čia.
Nuoširdžiausi linkėjimai. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
zhoury
| 05 liepa 2002 14:48 | | | Žymės: kaip sukurti cpu |
|
| Pirmiausia dėkojame už plepus. Dabar aš dalyvauja kuriant realią sudėtingesni cpu nei įterptosios cpu. Tai suprojektuota suderinama intel IA64.So dabar ir nori draugauti su tais, kurie padarė darbą intel ar ibm.I reikia žinoti, kaip jos dizainas toks cpu. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Ace-X
Prisijungė: 25 Jan 2002 Žinutės: 590 Padėjo: 26
| 05 liepa 2002 15:53 | | |
|
| IA-64? 
Nr šansai! Tikriausiai, tai sudėtingiausių procesorių į rinką. Jis palaiko dinaminį kodas vertimo iš kodas x86 (CISC architektūros) vidaus VLIW atstovavimas. Sakau daugiau: pagrindinė priežastis, kodėl nėra komerciškai prieinami VLIW procesorius, kad šios rūšies perdirbėjas turi labai sudėtinga kompiliatorių, kad galės peržiūrėti įvairių sričių savo algoritmą ir išversti jį į ilgą žodį komandą. Šie vaikinai (nuo Intel ir HP) padarė dar crazy dalykas - jie įgyvendino šį kompiliatorių įrangos! Jie suprojektuoti ji jau keletą metų. Ir dabar, kaip jūs manote, kai jūs baigsite šį dizainą? Tikiuosi, jis bus po 20 metų, jei būsite laimingas!?
Su nuoširdžiausiais palinkėjimais,
Ace-X. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
zhoury
| 05 liepa 2002 16:25 Aš ne komikas. | | | Žymės: kaip sukurti cpu |
|
| | Aš rimtai. Jei kas nors yra suinteresuota padėti man pls pm me. Dabar mes turime patirties besivystančioms chinset apie 4 milijonus vartai ir nori padaryti dar daugiau. Dabar aš naujas dizaino cpu ir nori žinoti, skirtumas tarp mikroschemų rinkinio ir cpu. I wanna know pagrindinio projektavimo tokio cpu itin suprojektuoti mažo makro tokių alu.We turite dizainas Synopsys dc ir designware. Bet manau, kad tai nėra tinkamas būdas cpu nes cpu turi daug vartų nei chipsetem ir daugiau tiksliai laiko apribojimai. Jei kas nors turite tokios patirties pls pm me. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
AGRINDINĖS
Prisijungė: 18 Gegužė 2001 Žinutės: 220
| 05 liepa 2002 17:23 | | |
|
| Ace-X, tik todėl, kad jūs negalite daryti, tai nereiškia, kad yechen negali. [Deja Ace-X aš atgal kai mano žodžius, jis nėra skirtas labai nelaimingam]
Be to, dauguma DSPs, kaip TI 6000 serijos WLIW, ir TI C kompiliatorius būtų faktiškai prieinami ir darbo šiandien. Galiausiai, jei lustas yra IA64 suderinama Borland arba M $ padarys Kompiliavimo. Yechen nebūtų usi 
yechen, The verilog kodas Sun UltraSparc IIE procesoriaus galima nemokamai atsisiųsti Sun interneto svetainėje. Be to, galite pažvelgti į Leono procesoriaus. Tai DTL šaltinis taip pat yra prieinami nemokamai. Abu CPU atliekama naudojant DTL ir abi kartu su $ ynop $ ys DC scenarijus. Nr DW nors 
Dėl procesoriaus architektūros, aš nesu susipažinęs su IA64, o ne Intel idėja atsikratyti kodas x86 vertimo apskritai? Be šio gabalo junk, procesorius būtų tik pusė dydžio, naudokite gal 20% veiksmų, vamzdynų ir vartoti 1 / 4 galią? Iš to, ką matau, yra WLIW procesorius bus paprasčiau pastatyti, nei x86.
Gal gali nurodyti man kryptį kai IA64 duomenų?
Galiausiai, nebūtų Intel paduoti savo osła, jeigu jums padarė klonas IA64?
AGRINDINĖS
Paskutinį kartą redagavo AGRINDINĖS 07 liepa 2002 16:05, edited 1 kartą iš viso |
|
| Atgal į viršų | |
 |
zhoury
| 06 liepa 2002 2:56 | | |
|
| Ačiū ASIC. Man bus malonu galvoti per saulės cpu. BTW kas nors gali nurodyti kai kurių geriausia priemonė kurti cpu? Jei i nusipirkti ir pasidalinti su visais čia. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
ntxp
Prisijungė: 29 Gegužė 2002 Žinutės: 57
| 06 liepa 2002 4:01 | | | Žymės: kaip sukurti cpu |
|
| Kaip Sparc procesorius atvyksta su Verilog RTL, maniau toks procesorius gali būti sukurta naudojant DC, tačiau, jeigu jums reikia sukurti kažką daugiau tankus ir pakuojami kaip klonas IA64, kai makrokomandos gali prireikti užsakymą suprojektuoti, ir tai ji grįžo į Schema ir primityvias išdėstymo redaktorius, todėl, jei man reikia norint pradėti projektą, aš norėčiau naudoti įprastinės priemonės, tokios kaip DC, Cadence ir Avant (oh.. jis SNPS dabar).
Kitas geras komercines pavyzdys VLIW yra Trimedia Philips turi kompiliatorių pastatytas ir žinau bent vieną Trimedia klonas, kuris yra sukurtas pagal Pakistanas bendrovė (ne raketų technologija), jis tiesiog daro klonas ir vartotojui reikia naudoti Trimedia's komponavimo įrankiai , taip pat, niekas nereikės nerimauti dėl programinės įrangos, išskyrus atvejus, kai ir noriu išvynioti savo naują VLIW.
BTW, galite rasti šias knygas įdomi projektuojant architektūra jūsų klonas: Computer Architecture - kiekybinis metodas (3rd Edition) Design of Complex Įterptosios sistemos
Cool projekto!
ntxp. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
zhoury
| 06 liepa 2002 14:27 | | |
|
| Dabar i am just wondering projektavimo makrokomandas. Ar yra koks nors komercinis įrankis dizainas. BTW mes ne klonas IA64. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Ace-X
Prisijungė: 25 Jan 2002 Žinutės: 590 Padėjo: 26
| 06 liepa 2002 14:29 | | |
|
| Tiesiog išvalykite padėtis: ------------------------- Sakiau ne apie problemas, susijusias su kompiliatorius IA64 - bet kompiliatorių x86 veiks gerai, tačiau apie savo vidaus struktūrą - dalis IA64 veikia kaip kompiliatorių, kuris verčia x86 komandos vidaus VLIW (EPIC) atstovavimo! Tai viena dalis sudėtingiausių dalis IA64 procesorius!
Susirūpinimą Trimedia, MediaEngine, TI ir kiti - visi šie perdirbėjai DSP, arba, kad jos būtų labiau artimas mūsų tema - jie SIMD (Single Instruction Multiple duomenys) - tai natūralus būdas gauti pelno VLIW architektūra be pernokusių sudėtingų kompiliatorių. Bet aš papasakojo apie kompiliatorius bendrosios paskirties VLIW procesoriai! Vėlgi, tu žinai kodėl nėra gryno VLIW bendrosios paskirties procesorius (išskyrus Multiflow - tačiau ši bendrovė dingo iš rinkos)? Bet kokiu atveju, aš Šiame pavyzdyje su kompiliatorių tik paaiškinti, kaip sudėtinga yra pobūdį IA64. Pažvelgti į šį URL išvalyti: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm
Taigi, mano patarimas pradėti ne IA64, bet su kitais architektūra. with processor design). IA64 yra pats blogiausias pasirinkimas nowicjuszy architektūros procesoriais (kiek supratau, tai pirmoji patirtis yechen su procesoriaus dizainas).
is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: Ir ntxp yra teisė - geriau pradėti su šiuo puikiu knyga iš David Patterson ir John Hennessy: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369 Ji pateiks jums idėjų apie architektūros detales šiuolaikinės UP.
Su nuoširdžiausiais palinkėjimais,
Ace-X. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
Dainis
Prisijungė: 15 Gegužė 2001 Žinutės: 1451 Padėjo: 56
| 06 liepa 2002 18:59 | | |
|
| Žiūrėkite: h ** p: / / w * KK-cpu.org / h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html |
|
| Atgal į viršų | |
 |
ntxp
Prisijungė: 29 Gegužė 2002 Žinutės: 57
| 08 liepa 2002 4:55 | | |
|
| Dėkojame ACE-X geros nurodymus.
Maniau yechen ketina statyti kitoje Transmeta ir būtų cool turėti tokį svajonių.
Grįžti į realybę, aš sutinku, kad IA64 ar net ISA suderinama jam (o ne net paminėti veiklos suderinamumo) yra gabalas didelis darbas. Jei yechen yra tikrai domina tai šis projektas, manau, kad reikia surinkti grupę žmonių, tai padaryti, pavyzdžiui, f-cpu, kitaip ACE-X projekcija 20 metų, ši užduotis yra pernelyg optimistinis.
Didžiosios svajonė vis tiek,
ntxp |
|
| Atgal į viršų | |
 |
zhoury
| 08 liepa 2002 15:25 | | |
|
| Ačiū visiems, kas išdėstyta pirmiau. Taip, mes turime daug žmonių daro tai project.And aš apmokestinimo EGA šiam projektui. Taigi aš labai domisi tokiomis ASIC dizainas srautas. Pasakykite tikrai aš ne nerimauja IA64 architektūra complexity.We turi didelę vyras projektavimo šį. Kompiliatorius yra per daug. Dabar ir tik stebėtis, kas yra specialūs dizaino cpu ir dizainas normalus skaitmeninis circuit.I reiškia dizaino srautas ir eda įrankiai. Mes ne klonavimo IA64. Mes tik norime sukurti IA64 compatibal cpu.Performance gali neatitikti up.It 's startup.For mus compatibal labai svarbu. |
|
| Atgal į viršų | |
 |
farmerwang
Prisijungė: 29 Gegužė 2002 Žinutės: 60 Padėjo: 1
| 25 liepa 2002 6:02 | | |
|
| | Manau, ir turi dirbti mokslo orgnization. Kad bendrovė, kurie nori užsidirbti šiek tiek pinigų iš jos produktų nebus pasirinkti tokį projektą. CPU dizainas labai sudėtingas, daug, negu galite įsivaizduoti, jums suprasti tai, kaip jūsų projekto pažangą. Aš tvirtai agress su ACE-x kai kurių punktų. Aš turėjau envovled į CPU projekto 3 metų, tai visiškai MIPS suderinama embbed procesoriaus, ji mus 2 metai, kol mes galime įkelti ne WinCE GUI mūsų FPGA prototipą. 3 kartus nugaros vyksta prieš pagrindinius tampa stabili. Šis siauras bus patikrinimas, o ne dizainas (jei ir ne siekti aukšto laikrodžio dažnis). Aš manau, nė viena įmonė negali sau leisti tokį projektą be vyriausybės fone. |
|
| Atgal į viršų | |
 |